ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρατείνονται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, στις 6 το πρωί, τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ηρακλείου, σύμφωνα με τη νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 

Την ίδια ώρα, σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού παρουσιάζει η πανδημία στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, κρούοντας ισχυρό κώδωνα κινδύνου.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην Αττική καθώς και την χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους υψηλής συνάθροισης, όπου δηλαδή δεν είναι δεν είναι εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας, κατά τη διάρκεια της σημερινής καθιερωμένης ενημέρωσης, εκτός από τα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν στην Αττική, ανακοίνωσε ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης επιτήρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής.
  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Πάρου (και Αντίπαρος).
  • Οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.
  • Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν: Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Ζάκυνθος, Λέσβος, Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, καθώς και η Μύκονος.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 16/9/2020]