ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει τα εξής:

«Εύχομαι, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με υγεία και χωρίς προβλήματα που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από τη γόνιμη διαδικασία της μάθησης, ή να επισκιάσουν την ομορφιά των μαθητικών αναμνήσεων που όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να συσσωρεύουν στη σχολική τους διαδρομή.

Ως Δήμος Αριστοτέλη, καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για να βοηθήσουμε, αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα, εν μέσω των ασυνήθιστων συνθηκών που έχουν προκαλέσει η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της, τα οποία έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες και ευλόγως συνιστούμε να τηρούνται για το καλό όλων και ιδιαίτερα των ευπαθών συμπολιτών μας.

Η διανομή μασκών, σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ και τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, έχει εξασφαλιστεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ μόνο σε δύο σχολεία ορεινών κοινοτήτων εκκρεμεί η άφιξη και διανομή των ατομικών παγουριών που αποστέλλει το Υπουργείο Παιδείας για κάθε μαθητή.

Επίσης, μετά από εισήγηση των σχολικών επιτροπών και παρά τις εργασίες που έλαβαν ήδη χώρα το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων μας για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, δρομολογήθηκαν και ήδη πραγματοποιούνται επιπρόσθετες εργασίες μικρής κλίμακας για την περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων, όπου κρίθηκε αναγκαίο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος είναι έτοιμος να συνδράμει στην αντιμετώπιση κάθε ανάγκης με στόχο εκπαιδευτικοί και μαθητές να μένουν απερίσπαστοι στο ωραίο ταξίδι της γνώσης.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 13/9/2020]