«ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή και Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, προκειμένου να επισπευστούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική προστασία της Ολυμπιάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν, κατέστρεψαν ιδιοκτησίες αλλά και τμήματα του οδικού δικτύου που δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη αλλά και των επισκεπτών του.

Οι απότομες κλίσεις των ρεμάτων σε επικείμενη πλημμύρα ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε περαιτέρω απώλειες περιουσιών αλλά και να στερήσουν τη ζωή των κατοίκων της Ολυμπιάδας και των γύρω περιοχών.

Ο κ. Πάνας επισημαίνει : « Με την Ερώτησή μου προς τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών καθώς και Προστασίας του Πολίτη, τόνισα την ανάγκη επίσπευσης των απαιτούμενων ενέργειων για την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού έργου της Ολυμπιάδας. Με το εν λόγω έργο, εξασφαλίζονται οι περιουσίες των πολιτών και παρέχεται προστασία της ζωής των κατοίκων καθώς και των τουριστών. Αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, να προχωρήσουν στην οριστική θωράκιση της Ολυμπιάδας και της ευρύτερης περιοχής το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε εδώ το ακριβές κείμενο της ερώτησης:

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 7/9/2020]