ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Την πλήρη ανακατασκευή της πλατείας Ολυμπιάδας δρομολογεί ο  Δήμος Αριστοτέλη, με χρηματοδότηση από το Leader Αλιείας που αποσκοπεί στην υποστήριξη παρεμβάσεων σε παράκτιους οικισμούς με πληθυσμό δραστηριοποιούμενο στην αλιεία. 

Το έργο της ανάπλασης, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, περιλαμβάνει τη χρήση γρανίτη σε όλο το εύρος της πλατείας, τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά και πέργκολες σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ενώ στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζουν υδάτινοι πίδακες.

Το έργο, έχει πρότυπα χαρακτηριστικά, καθώς, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, προβλέπει και την παράλληλη αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων της περιοχής πέριξ της πλατείας, με διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων και τη αποτροπή της άναρχης στάθμευσης οχημάτων.

Η νέα πλατεία της Ολυμπιάδας θα είναι πλήρως προσπελάσιμη από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, θα βελτιώσει βιοκλιματικά την περιοχή και θα αφήνει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.  

Εντός του 2021 επίσης στην Ολυμπιάδα, προβλέπεται να ξεκινήσει η ανακατασκευή του κτιρίου της κοινότητας και του δημοτικού ιατρείου, για τα οποία υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Επιχειρούμε κατά προτεραιότητα στην Ολυμπιάδα -μια κοινότητα που δοκιμάστηκε σκληρά από τις περσινές καταστροφικές θεομηνίες-  μια παρέμβαση που θα αποτελέσει “πιλότο” για αντίστοιχες αναπλάσεις και σε άλλες κοινότητες, στα χρόνια που έρχονται. Σχεδιάζουμε έργα για την ανάπτυξη, αλλά δεν παύουμε να μεριμνούμε για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής. Αλλάζουμε τον Δήμο, όπως είχαμε πει, με εντατική δουλειά σε όλους τους τομείς, κάθε μέρα και ένα βήμα.».

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/9/2020]