ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 05-08-2020 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τετάρτη 05-08-2020, ο Δείκτης Κινδύνου Πυρκαγιάς για όλη την περιοχή ευθύνης μας – όρια Δήμου Αριστοτέλη-, θα είναι Κατηγορίας 3 Υψηλός (κλίμακα από 1-5), με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες όπως, η αυξημένη ένταση των ανέμων και η πολύ υψηλή θερμοκρασία καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο κίνδυνος πρόκλησης – έναρξης πυρκαγιάς και ταχείας μετάδοσης της θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος. H Υπηρεσία μας συνιστά στους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 4. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι δημότες και επισκέπτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή 2377021199 – 2377041450 δίνοντας πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς, την κατεύθυνση της, το είδος της βλάστησης που καίγεται και τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο πραγματοποιείται η τηλεφωνική κλήση.

Εκ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σταγίρων – Ακάνθου

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 4/8/2020]