ΕΛΕΥΘΕΡΟ WIFI ΣΕ ΕΞΙ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Πρόσβαση σε ελεύθερο WiFi έχουν από σήμερα οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου Αριστοτέλη, σε πολυσύχναστα σημεία της Ιερισσού, της Αρναίας και της Μεγάλης Παναγίας, σε υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου για εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων του προγράμματος «WiFi for Europe» (WiFi4EU).

Ήδη ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 10 κεραιών εκπομπής, επαρκούς εμβέλειας για να καλύψουν έξι κεντρικούς δημόσιους χώρους, που μετατρέπονται σε WiFi hotspots.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Ιερισσό τοποθετήθηκαν δύο (2) κεραίες εκπομπής στην πλατεία και στο πάρκο της Αγοράς και άλλες δύο (2) κεραίες στο παραλιακό μέτωπο.
  • Στη Μεγάλη Παναγία, τοποθετήθηκαν δύο (2) κεραίες εκπομπής, στην κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ελευθερίας.
  • Στην Αρναία, τοποθετήθηκαν τρεις (3) κεραίες εκπομπής στην κεντρική πλατεία (Λαογραφικού Μουσείου και Μουσείου Υφαντικής) και μία (1) κεραία στην Πλατεία Δημαρχείου

Η πρόσβαση επιτυγχάνεται απλά, με την επιλογή του δικτύου WiFi4EU, σε κάθε ένα από τα έξι σημεία που αποτελούν πλέον τα WiFi hotspots του Δήμου Αριστοτέλη.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος επισημαίνει:

«Η αξιοποίηση και επέκταση χρήσης των νέων τεχνολογιών είναι ένα πεδίο ενδιαφέροντος που καθορίζει την προσπάθειά μας, για σταδιακή μετατροπή του Δήμου Αριστοτέλη σε έναν “έξυπνο” Δήμο. Η εμπειρία της πανδημίας, έχει αυξήσει κατακόρυφα τη ζήτηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο και συνεπώς η παροχή αυτής της δυνατότητας δεν μπορούσε παρά να αποτελεί πρωταρχικό στόχο, τόσο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Δήμου, όσο και των πολιτών και ειδικά των νέων επιχειρηματιών, που έχουν αυξημένες απαιτήσεις από το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους. Το ελεύθερο wifi, στα σημεία που ανακοινώθηκαν, δεν είναι φυσικά το τέλος της προσπάθειας, αλλά η αρχή. Στο τέλος της τετραετίας, ο Δήμος Αριστοτέλη θα έχει αλλάξει εποχή και στον τομέα των νέων τεχνολογιών.»

 

ΠΗΓΗ:  https://www.xalkidikipolitiki.gr, 16/7/2020