ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΤΑΙΣΤΡΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Ξεκίνησε η τοποθέτησή τους από την Μ. Παναγία – Η παροχή φαγητού στα αδέσποτα ζώα δεν είναι νομική υποχρέωση είναι ανθρωπιά, είναι πολιτισμός.

Παρόλα αυτά το τάισμα των αδέσποτων ζώων σε πλατείες και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους με επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες δεν είναι δόκιμο. Είναι για την επιτροπή αδέσποτων, δικαιολογημένες οι αντιρρήσεις πολιτών και επαγγελματιών για τις επιπτωσεις αυτής της δράσης των φιλόζωων , η οποία σαφώς και είναι αναγκαία αλλά πρέπει να ασκείται με τη λιγότερη δυνατή όχληση προς την υπόλοιπη κοινωνία .

Μια δοκιμασμένη λύση στην διαχείριση των αδέσποτων είναι οι ταίστρες. Είναι ένα έξυπνο εργαλείο που όχι μονο κάνει την ζωή των φιλόζωων καλύτερη, αλλά κυρίως οδηγεί τα αδέσποτα εκτός του κέντρου οικισμών και ανθρώπινης δραστηριότητας την οποία την έχουν συνδέσει με ανεύρεση τροφής. Με την διασφαλισμένη τροφή σε επιλεγμένους περιμετρικά των οικισμών χώρους , τα ζώα απομακρύνονται και μένουν κοντά στις ταίστρες, σύντομα μετά την τοποθέτηση.

Τοποθετήσαμε σήμερα στην περίμετρο της Μ. Παναγίας τις πρώτες 4 ταίστρες . Ευχαριστώ τον Γ. Παπακωνσταντίνου πρόεδρο του Φιλοζωικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Στρατονίκης ΦΕΟΣ για την βοήθεια σήμερα αλλά και την συνεχή υποστήριξη όλου του Συλλόγου στο έργο μας. Παρακαλούμε τους φίλους από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉ ΟΜΆΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΈΣΠΟΤΑ ΖΩΑ(ΜΕΓΆΛΗ ΠΑΝΑΓΊΑ) και τους μεμονωμένους φιλόζωους, να συντηρούν τις Ταίστρες με τροφή που παρέχουμε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδική στον Πρόεδρο του ΤΣ κ Κωνσταντίνος Πασχάλης σε μηνιαία βάση .

Να επισημάνουμε ότι ζημιά η αφαίρεση αποτελεί βλάβη Δημοτικής περιουσίας και διώκεται αυτεπάγγελτα

Παράλληλα τα έργα στο Δημοτικό Κτηνιατρικό Αναρρωτήριο προχωρούνε με καλούς ρυθμούς και σοβαρή – ποιοτική εργασία και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας .

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/7/2020]