ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σύσκεψη στον Πολύγυρο υπό τον Νίκο Χαρδαλιά

Μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου θα τεθούν σε λειτουργία τα 6 εποχικά Πυροσβεστικά Κλιμάκια στη Χαλκιδική, όπως γνωστοποίησε από τον Πολύγυρο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Το απόγευμα της Κυριακής, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, διεξήχθη ευρεία σύσκεψη για θέματα πυροπροστασίας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου, των πέντε Δημαρχων του νομού, εκπροσώπων αρχών, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, εχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός ώστε στις 4-5 Ιουλίου να είναι όλα έτοιμα και η Χαλκιδική να μπορεί να ανταποκριθεί στις επείγουσες καταστάσεις που ενδεχομένως προκύψουν, αναφέροντας το πολύ πρόσφατο παράδειγμα της μεγάλης πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Η σύσκεψη στην ΠΕΧ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr, αναφορικά με τη λειτουργία των συγκεκριμένων κλιμακίων στα Νέα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας, στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας, στη Σάρτη του Δήμου Σιθωνίας και στα Πλανά του Δήμου Πολυγύρου, καθώς και στην Ολυμπιάδα και την Ουρανούπολη του Δήμου Αριστοτέλη. (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Την ετοιμότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Χαλκιδικής υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για περιοχές ασφαλείς, καθώς υπάρχει σχέδιο για την προστασία κατοίκων και τουριστών.

Τη σημασία των 6 εποχικών κλιμακίων υπογράμμισαν τόσο ο Αντιπεριφερερειάρχης Χαλκιδικής όσο και οι Δήμαρχοι του νομού. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσαν και ζητήματα που συνδέονται με την Πολιτική Προστασία των περιοχών τους.

Στη διάρκεια της ίδια σύσκεψης συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 15/6/2020]