ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Σε μία πολύ πετυχημένη  εθελοντική δράση, προχώρησε ο Σύλλογος Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγίου Θεσσαλονίκης. 

Με πρωτοβουλία μελών του συλλόγου και κατοίκων της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, καθώς και με την στήριξη του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας, διοργανώθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου καθαρισμός του λιμανιού της Ολυμπιάδας.

Κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών της εθελοντικής αυτής προσπάθειας, συμφώνησαν να συνδράμουν ο Δήμος Αριστοτέλη, μαζί με το Λιμεναρχείο της Ιερισσού.

Με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια, τα μέλη του συλλόγου καθώς και εθελοντές από την Ολυμπιάδα αλλά και το δήμο Αριστοτέλη ευρύτερα, κατόρθωσαν να ανασύρουν από τον βυθό του λιμανιού εκατοντάδες κιλά παλιά δίχτυα, άχρηστα σκουπίδια κάθε είδους, σίδερα και πλαστικά, που όχι μόνο αποτελούσαν πηγή ρύπανσης για την θαλάσσια ζωή , αλλά αποτελούσαν και πηγή κινδύνου για ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αλλά και τυχόν κολυμβητές.

Οι εθελοντές επίσης έβαψαν μεγάλο μέρος των τοιχίων του λιμανιού και κατόρθωσαν να φέρουν τον χορός σε μία κατάσταση ευπρέπειας, διορθώνοντας την ντροπιαστική εικόνα που παρουσίαζε χρόνια τώρα.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης, μα και οι ντόπιοι εθελοντές, με αυταπάρνηση και μεγάλο κόπο, κατόρθωσαν όχι μόνον να αποδώσουν στον κόσμο της Ολυμπιάδας έναν χώρο για τον οποίον πλέον μπορούν όλοι να είναι περήφανοι, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, όταν οι “αρμόδιοι”, χρόνια τώρα δεν κατορθώνουν να δώσουν μία λύση.

Μένει τώρα να δούμε το πώς θα διατηρηθεί ο χώρος, από αυτούς που τον χρησιμοποιούν είτε καθημερινά είτε περιστασιακά, όπως επίσης και αν θα σεβαστούν την μεγάλη προσπάθεια που έγινε.

Η Ολυμπιάδα, παγκόσμια γνωστή σαν γενέτειρα του Αριστοτέλη, σαφώς  και πρέπει να έχει μία καλύτερη εικόνα και αυτό, μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την συνεργασία όλων των αρμοδίων φορέων, μα και τον σεβασμό και την συνεχή στήριξη των κατοίκων και των  επισκεπτών της.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

[ΠΗΓΗ: https://www.xalkidikipolitiki.gr/, από olympiada-chalkidiki.com, 2/6/2020]