Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ «ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ» ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς απέστειλαν τοπικοί φορείς της Χαλκιδικής. 

Στην επιστολή τους, κρούουν τον κώδωνα για αυξημένο κίνδυνο τοπικής επιδημίας λόγω των αναμενόμενων τουριστικών ροών, ενώ αναφέρονται στις ελλείψεις των νοσοκομείων, ζητώντας αλλαγές στα πρωτόκολλα.

Την επιστολή υπογράφουν τοπικός Ιατρικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο αλλά και η Ένωση Ξενοδοχείων και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων της περιοχής.

Τι αναφέρει η επιστολή:

«Όπως είναι αντιληπτό η φετινή καλοκαιρινή περίοδος στη χώρα μας θα είναι ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του COVID-19. Ο μείζων προβληματισμός είναι πως η υποδοχή τουριστών ενδέχεται να αναζωπυρώσει την επιδημία στην πατρίδα μας, όπου ο πληθυσμός είχε μικρή έκθεση και άρα χαμηλά ποσοστά ανοσίας. Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική η δημιουργία υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαδικασιών, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς ενδεχόμενων κρουσμάτων, εν τη γενέσει τους.

Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου, μετά από ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Ένωση Ξενοδοχείων, Ένωση Ενοικιαζόμενων δωματίων, Κάμπινγκ, Ασφαλιστικών εταιριών, Ιατρικών Εταιριών και Ιατρών του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και αυτοαπασχολούμενων ιδιωτών), διαπιστώσαμε πως στην περιφέρειά μας υπάρχουν ιδιαιτερότητες και πρακτικά ζητήματα, που συνιστούν σοβαρά κενά ασφάλειας στην διαχείριση υπόπτων περιστατικών. Ως εκ τούτου, προκύπτουν αυξημένες πιθανότητες διασποράς της νόσου COVID-19, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την τουριστική εικόνα της χώρας μας, καθώς το άνοιγμα των συνόρων στις 15/06 θα φέρει και τους πρώτους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες.

Την επιστολή υπογράφουν ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής (Μάριος Πυρπασόπουλος), το Επιμελητήριο Χαλκιδικής (Ιωάννης Κουφίδης), η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (Γρηγόριος Τάσιος) και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής (Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου).

Διαβάστε εδώ τα ζητήματα που καταγράφηκαν στην επιστολή:

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Γρηγόριος Τάσιος, εκ μέρους της Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 7/6/2020]