ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΕΖΟΝ ΜΕ 50% ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εάν κλείσουμε τη φετινή σεζόν με πληρότητες της τάξεως του 50%– 60%, θα είμαστε ευχαριστημένοι» αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής Νικήτας Μαρτυγάκης προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματίες αναμένουν τα οριστικά μέτρα της Κυβέρνησης, ώστε να συντονιστούν οργανωμένα, και πάνω απ’ όλα με την απαραίτητη ασφάλεια.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής που εκπροσωπεί 100 περίπου επιχειρήσεις (μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, καταστήματα, μάρκετ κτλ.), στο νησί, εκ των οποίων οι μισές αφορούν εποχιακά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα «εάν και όταν ανοίξουν τα σύνορα, εκτίμησή μου είναι ότι Ιούλιο- Αύγουστο-Σεπτέμβριο θα έχουν καλές πληρότητες».

Δεν θα ρίξουμε τις τιμές

Οι 600 περίπου μόνιμοι κάτοικοι της Αμμουλιανής, του μοναδικού κατοικημένου νησιού της Χαλκιδικής, η έκταση του οποίου αγγίζει τα 4,5 τετρ. χλμ., ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τον τουρισμό, ενώ η αλιεία, τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στη δεύτερη θέση. «Σίγουρα, θα υπάρχουν προσφορές από τους επιχειρηματίες, ωστόσο, δεν θα ρίξουμε αισθητά τις τιμές, διότι δεν θέλουμε να υποβαθμίσουμε το προϊόν μας» επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής. Να σημειώσουμε ότι στο νησί, σε φουλ σεζόν, η καθημερινή δραστηριότητα ανέρχεται σε 6.000 – 8.000 κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας τις ημερήσιες κρουαζιέρες από τη γύρω περιοχή και την ευρύτερη Χαλκιδική, τα ημερόπλοια κτλ.

Τουρίστες από Βαλκάνια, Ευρώπη και Ελλάδα

Σ’ ότι αφορά το προφίλ των τουριστών που προτιμούν το νησάκι με τις χρυσές αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά, ήδη, και για φέτος, όπως ενημερώνει το ethnos.gr ο κ. Μαρτιγάκης, «υπάρχει το ενδιαφέρον από οργανωμένα γκρουπ και tour operators από Ρουμανία, Βουλγαρία, λιγότερο από Σερβία, και από Ευρώπη, μεμονωμένοι Γερμανοί και Βρετανοί».

Σχετικά με την ελληνική αγορά, «και οι Έλληνες προτιμούν το νησί μας για διακοπές, ωστόσο, δεν μπορούμε να βασιστούμε στην ελληνική αγορά, η οποία απορροφάει ένα 20% των πελατών μας» εξηγεί ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Αμμουλιανής, προσθέτοντας ότι ήδη, έχουν χαθεί τρεις μήνες από τη φετινή σεζόν (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος).

Τέλος, να σημειώσουμε, ότι η πρόσβαση στο νησί γίνεται με φεριμπότ, σε περίπου 15 λεπτά της ώρας, και αυτήν την περίοδο, εκτελούνται τέσσερα συνολικά δρομολόγια, από/προς Τρυπητή προς/από Αμμουλιανή. Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοια εποχή, εκτελούνταν δέκα δρομολόγια, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες η συχνότητα των φεριμπότ είναι σχεδόν ανά μισή ώρα.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, από ethnos.gr, 15/5/2020]