ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο κλάδος των κτηνοτρόφων, καθώς όχι μόνο δεν ξέρουν αν θα πουλήσουν και πόσο ενόψει Πάσχα, αλλά δεν έχουν καμία στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς είναι «εκτός» των μέτρων, που ανακοινώθηκαν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» του FOCUS FM, με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγιωτίδης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «παίρνουμε τους εμπόρους και μας λένε δεν υπάρχει κίνηση, θα περιμένουμε. Συνάδελφος έδωσε 200 κατσικάκια με 4 ευρώ το κιλό. Πρέπει να φύγουν, δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε. Τζάμπα τα έδωσε, το κόστος είναι 5,5-6 ευρώ το κιλό, όμως τα τελευταία χρόνια πουλάμε κάτω από το κόστος. Θα παίρναμε τα λεφτά το Πάσχα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, τις ζωοτροφές, που φάγανε τα ζώα και τα χρωστάμε. Πιστεύω θα υπάρχει ζήτηση, να μην πάθουμε άλλη μια χρονιά ζημιά. Χρεωνόμαστε όλο και πιο πολύ και η κατάσταση χειροτερεύει».

Οι κτηνοτρόφοι έχουν μείνει εκτός των κυβερνητικών μέτρων για στήριξη λόγω κορωνοϊού. Ο κ.Παναγιωτίδης, δήλωσε, ότι «Και εμείς είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Άλλοτε μας λένε επαγγελματίες και άλλες φορές όχι. Την κυβέρνηση σήμερα την εκπροσωπούν ο Άδωνις και ο Βορίδης, δεν ακούω να μιλάει κανείς άλλος. Είπε όλοι το Πάσχα θα φάνε αρνάκι, αλλά ρώτησε αν έχουν λεφτά οι Έλληνες να φάνε; Έλεγε για άλλα θέματα στην τηλεόραση, για εμάς δεν είπε τίποτα».

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα, στον τομέα των αιγοπροβάτων, έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα. «Έχουμε μειωθεί κατά πολύ, νεολαία δεν μπαίνει στο επάγγελμα. Κάθε μέρα σφάζονται κοπάδια. Βαρέθηκα να κατεβαίνω στην Αθήνα, κάθε 6 μήνες αλλάζουν υπουργό. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει αγροτική πολιτική στην Ελλάδα», κατέληξε ο κ.Παναγιωτίδης.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 1/4/2020]