ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ…

Όπως είναι γνωστό, η μητρική Eldorado Gold είχε σταματήσει τις εργασίες στο εξορυκτικό έργο του Lamaque, στο Κεμπέκ του Καναδά, σε συμμόρφωση με τις κυβερνητικές οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας. 

Με δελτίο τύπου της Τρίτης 14/4 η εταιρεία κηρύσσει την επανέναρξη των εργασιών στο έργο του Lamaque από την Τετάρτη 15 Απριλίου, αφού οι αρχές, διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας, επέτρεψαν και πάλι την δραστηριοποίηση των εξορυκτικών εργασιών στην Πολιτεία.

Η Eldorado Gold πληροφορεί όλους τους ενδιαφερόμενους πως οι εργασίες σε όλα της τα εργοτάξια παγκοσμίως συνεχίζονται με αυστηρούς όρους. Παντού, συμπεριλαμβανομένου του Lamaque, τηρούνται με απαρέγκλιτη συνέπεια τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αντιμετώπιση του covid-19 και την προστασία των εργαζόμενων από πιθανή έκθεση στον ιό καθώς και ειδικό πρωτόκολλο απομόνωσης για την διαχείριση πιθανού περιστατικού.

Επίσης, έχει δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση όλων των εργαζόμενων στους κανονισμούς που διέπουν το πλαίσιο Υγιεινής & Ασφάλειας  για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παράλληλα δεν παύουν να ισχύουν σε όλα τα έργα της Eldorado Gold, αυστηρά μέτρα που αφορούν σε μέτρα ατομικής προστασίας και αποστάσεις ασφαλείας για τους εργαζόμενους, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Ο Τζορτζ Μπερνς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε την δραστηριότητα στο έργο του Lamaque. Το να διατηρούμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς είναι η προτεραιότητά μας κάθε μέρα. Με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε εφαρμόσει σε όλα μας τα έργα, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να προσαρμόσουμε την επιχείρησή μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για όλους τους εμπλεκόμενους».

Αποδεικνύεται λοιπόν πως η εταιρεία όχι μόνο δεν λειτουργεί κατά πως την βολεύει, όχι μόνο συμμορφώνεται με τις εκάστοτε κυβερνητικές οδηγίες, αλλά τηρεί και αυστηρότατα προληπτικά μέτρα και πρωτόκολλα.

Επίσης αποδεικνύεται πως γενικώς η εξορυκτική δραστηριότητα δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία περισσότερο από κάθε άλλη επιτρεπόμενη δραστηριότητα. Και αυτή η διαπίστωση μας έρχεται από μία χώρα όπως ο Καναδάς, όπου αν μη τι άλλο, γνωρίζουν πολύ καλά από εξορύξεις…

Δείτε εδώ ένα βίντεο για το πως γίνεται η θερμομέτρηση των εργαζομένων στο Lamaque.