ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ – ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

«Αδιάβαστος» ο Σκουρλέτης, σκίζει τα ιμάτιά του για τους ίδιους μεταλλωρύχους που ήθελε να αφήσει στο δρόμο όταν ήταν Υπουργός! Το άκρον άωτον της υποκρισίας: «Είναι αναλώσιμοι αυτοί οι εργαζόμενοι;» (!!!)

Αδιάβαστος πιάστηκε ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κος Σκουρλέτης δήλωσε πως: «Στον Καναδά η ίδια εταιρία σταμάτησε τις εργασίες στα μεταλλεία της», δήλωσε ενώ είναι γνωστό πως με δελτίο τύπου της Τρίτης 14/4 η εταιρεία κήρυξε την επανέναρξη των εργασιών στο έργο του Lamaque από την Τετάρτη 15 Απριλίου, αφού οι αρχές, διαπιστώνοντας πως δεν υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας, επέτρεψαν και πάλι την δραστηριοποίηση των εξορυκτικών εργασιών στην Πολιτεία.

Όπως διαβάζουμε στο capital.gr, Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσε από το βήμα της Βουλής τις διαβεβαιώσεις του ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στα μεταλλεία στη Χαλκιδική,.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη που υποστήριξε ότι απειλείται σοβαρά η υγεία των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, δουλεύουν κάτω από άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

«Στον Καναδά η ίδια εταιρία σταμάτησε τις εργασίες στα μεταλλεία της (!!!). Για τους Καναδούς είναι επικίνδυνη η εργασία ενώ εδώ δεν είναι; Σε συνθήκες πανδημίας η εξόρυξη είναι επικίνδυνη και εσείς αναλαμβάνετε τεράστια ευθύνη», επέμεινε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός πολίτη. Λάβαμε και θα λάβουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για την προστασία όλων των πολιτών. Για το τι έκανε η εταιρία στο εξωτερικό προφανώς, θα υπήρξε κάποιος κίνδυνος. Για τη μικρή Ελλάδα βλέπουμε θερμά λόγια γιατί από την αρχή είχαμε στρατηγική και σχέδιο», ανταπάντησε ο υφυπουργός Υγείας.

Απαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης στον κ. Σκουρλέτη σχετικά με τους μοριακούς ελέγχους, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν ούτε υπάρχουν ελλείψεις και πρόσθεσε ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια για όποιον έχει ανάγκη να κάνει το τεστ.