Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή που δοκιμάζει ολόκληρο τον πλανήτη, έχουμε από την πλευρά μας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό, πάντοτε σε συνεργασία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των ανθρώπων της:

  • Παύση των φυσικών εσωτερικών και εξωτερικών συναντήσεων ή εκπαιδεύσεων και υιοθέτηση της εξ αποστάσεως διεξαγωγής τους μέσω διαθέσιμων εργαλείων τηλεδιάσκεψης.
  • Απαγόρευση των ταξιδιών και επισκέψεων εξωτερικών επισκεπτών στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, καθώς και των επισκέψεων των εργαζομένων της σε εγκαταστάσεις τρίτων.
  • Περιορισμός μετακίνησης προσωπικού με εταιρικά λεωφορεία και παροχή επιδόματος καυσίμων για μετακίνηση με ιδιωτικά οχήματα.
  • Εφαρμογή τηλε-εργασίας σταδιακά στα γραφεία των εγκαταστάσεων.
  • Συνεχής λήψη της θερμοκρασίας των εργαζομένων στα μεταλλεία, και απολυμάνσεις
  • Έκτακτοι έλεγχοι στις υγειονομικές υποδομές των εργοταξίων

Επιπλέον, έχουν διανεμηθεί μάσκες προσώπου και αντισηπτικά διαλύματα για τα χέρια σε όλα τα εργοτάξια (διασφαλίζοντας και αποθέματα ασφαλείας), ενώ στο προσωπικό έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες για τη διαχείριση πιθανών κρουσμάτων με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, σχετικά με την προστασία τους και την πρόληψη διασποράς.

Βαρύνουσα σημασία δίνεται στον καθοριστικό παράγοντα της προσωπικής ευθύνης του κάθε εργαζόμενου για την προστασία των συναδέλφων και των συμπολιτών του, με την εσωτερική επικοινωνία συγκεκριμένων βημάτων που ορίζουν την καθημερινή ενδεδειγμένη συμπεριφορά στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλειας. Στο ίδιο πλαίσιο, οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τακτική ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις  σχετικά με τον κορωνοϊό, τα κυβερνητικά μέτρα αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται από την εταιρεία βάσει των συνθηκών.   

Η Ελληνικός Χρυσός παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση για την άμεση λήψη νέων μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

[ΠΗΓΗ: https://ergoxalkidikis.gr/, 18/3/2020]