ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΝΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ο ΧΡΥΣΟΣ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο χρυσός τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα τέσσερις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται από τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του νέου κοροναϊού στην Κίνα.

Η αβεβαιότητα συνεχίζει να δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν το μέγεθος της επιβράδυνσης που θα γνωρίσει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη λόγω της επιδημίας. Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν τα κρούσματα να κορυφωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ωστόσο εάν υπάρξουν νέες περιοχές με ραγδαία εξάπλωση του ιού εντός ή εκτός Κίνας, η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο θα ενισχυθεί.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 6,10 δολ. ή 0,4% και σκαρφάλωσε στα 1.579,50 δολ. ανά ουγγιά.

Το ασήμι Μαρτίου, στο μεταξύ, πρόσθεσε 9,3 cents ή 0,5% στα 17,785 δολ. ανά ουγγιά. Στον αντίποδα, ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% στα 2,5505 δολ. η λίβρα μετά το κλείσιμο του την προηγούμενη Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Απριλίου έχασε 0,2% στα 966,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Μαρτίου κέρδισε 1,8% στα 2.249,80 δολ. ανά ουγγιά.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 10/2/2020]