ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ “ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, με την τρίτη διάλεξη συνεχίζεται ο Α΄ Κύκλος Διαλέξεων με τίτλο «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που διοργανώνουν τo Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) και ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), στο πλαίσιο της ομότιτλης έκθεσης που φιλοξενείται στον νέο χώρο του Μουσείου (Προβλήτα Α΄, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στην οποία ο Ελληνικός Χρυσός στέκεται μέγας χορηγός.

Διακεκριμένοι ομιλητές μιλούν για τη χρήση των ορυκτών, τον ρόλο τους στην κυκλική οικονομία, αλλά και τη σημασία των υδρογονανθράκων για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η τρίτη διάλεξη τιτλοφορείται «Η ενεργειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εξελίξεις του κλάδου των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» και ομιλητής είναι ο Δρ. Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, Καθηγητής Κοιτασματολογίας Πετρελαίου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Ανδρέας Ν. Γεωργακόπουλος.

Η διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ΑΜΦΙΘ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ξεκινά στις 19.00.

Μετά την ολοκλήρωση του Α΄ Κύκλου Διαλέξεων στις 19 Μαρτίου 2020, θα ακολουθήσει ο Β΄ Κύκλος με τίτλο «Ορυκτά, ανθρωπογενή υλικά και περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2020.

[ΠΗΓΗ: πληροφορίες από http://www.thestival.gr/, 10/2/2020]