ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Α.Υ.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Το Σάββατο 15-02-2020 και περί ώρα 13.00, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα πραγματοποίησε συνάντηση στη Βέροια με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟÏΔΗ στο πλαίσιο επαφών και συσκέψεων που είχε ο κ.Υπουργός, με Αξιωματικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με συνδικαλιστικές Ενώσεις αλλά και τοπικούς φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφερθήκαμε στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στην ανάγκη ανανέωσης του γερασμένου στόλου οχημάτων του Νομού μας. Ο κ. Υπουργός γνωρίζοντας ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι μια από τις λίγες περιοχές που δεν ενισχύθηκε με οχήματα μέσω προγραμμάτων, δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν δοθεί σαφείς εντολές για την άμεση εκμετάλλευση των πλήρως λειτουργικών κατασχεμένων οχημάτων από την Ελληνική Αστυνομία και άμεση διάθεση αυτών, αναφέροντας επίσης ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2020 θα γίνουν προσπάθειες για να δοθούν οχήματα σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας.

Επίσης αναφερθήκαμε στην ανάγκη ενίσχυσης του Νομού μας για την θερινή περίοδο με έμψυχο δυναμικό, χαιρετίζοντας από πλευράς μας, την ενέργεια του Αρχηγείου να μας συμπεριλάβει στις περιοχές που θα ενισχυθούν, σημειώνοντας όμως ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική, μιας και την καλοκαιρινή περίοδο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, σεβόμενοι βέβαια πάντα όλες τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Χώρα μας και λόγω του μεταναστευτικού. Ο κ. Υπουργός κατανόησε πλήρως τα λεγόμενά μας και πρόσθεσε ότι με τις νέες προσλήψεις σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέχρι το Μάιο του 2020, θα μειωθούν οι ανάγκες ενίσχυσης σε αυτές τις περιοχές και θα μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού.

Αναφερόμενος σε ποιο γενικά ζητήματα, σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και  συζητήσεις και με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. για θέματα που αφορούν το μισθολόγιο-βαθμολόγιο, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή και την δική μας σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Στο τέλος της συζήτησης του καταθέσαμε ως Ένωση και σχετικό Υπόμνημα με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση και σε τοπικό επίπεδο σε κάθε Νομό

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 17/2/2020]