ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

Υψηλόβαθμα στελέχη από ολόκληρο το επιχειρηματικό φάσμα παρευρέθηκαν στη χθεσινή τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2020, η οποία ανέδειξε τους ανθρώπους και τις πρωτοβουλίες που οδηγούν την Ελλάδα από το εγώ στο εμείς. Τον τίτλο του CSR Corporate Brand της Χρονιάς κατέκτησε η Vodafone. Στους μεγάλους νικητές συγκαταλέγονται AXA Ασφαλιστική και Ελληνικός Χρυσός, που ακολουθούν την Vodafone σε πλήθος βραβείων, ενώ η Allianz Ελλάδος σε συνεργασία με τη Wise Greece αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς.

Τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη βράβευσε για πέμπτη συνεχή χρονιά ο θεσμός των Hellenic Responsible Business Awards. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη από την Boussias Communications, υπό την παραγωγή της Paturn Communications & Consulting, με την αιγίδα του ΣΕΒ και ευρεία θεσμική τιμητική στήριξη.

Οι νικητές των φετινών βραβείων, όπως παρουσιάστηκαν από τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδημητρίου, ξεχώρισαν στις Ενότητες Βράβευσης «Αριστεία στη Συνεργασία», «Πρότυπο Επένδυσης», «Εργαζόμενοι», «Βιώσιμη Ανάπτυξη», «Αριστεία στην Επικοινωνία», «Τεχνολογία για το Κοινό Καλό», «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», «ΜΚΟ της Χρονιάς», «Ομάδα CSR της Χρονιάς» καθώς και στις δύο νέες κατηγορίες «Υπεύθυνες επιχειρήσεις & SDGs» και «Υπεύθυνη ηγεσία».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους νικητές φιλοτεχνήθηκαν από τα παιδιά από το Επίκεντρο της ActionAid Hellas.

«ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»

Τη διοργάνωση χαιρέτισε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχουν σημασία πια μόνο οι επενδύσεις, αλλά οι βιώσιμες επενδύσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα που εργαζόμαστε ειδικότερα στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, τα βραβεία αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το πρότυπο».

«Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ»

Την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 30μελής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, καθηγητές και εμπειρογνώμονες του κλάδου. Ο Πρόεδρος της επιτροπής, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργος Βερνίκος, τόνισε τα εξής: «Η πίστη μας στην ιδιωτική οικονομία και στην μακροημέρευση της επιχειρηματικότητας, μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη της μείωσης των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνίας. Η υπευθυνότητα λοιπόν των επιχειρήσεων δεν πρέπει να είναι προσχηματική, αλλά σταθερή και ουσιαστική».

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η τιμητική βράβευση δύο σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται η δύναμη της εμπνευσμένης ηγεσίας και της διορατικότητας για την θετική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, τιμητικά βραβεία έλαβαν η Σοφία Οικονομάκου για την δημιουργία του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, καθώς και η Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη, δημιουργός και διοργανώτρια της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Spetses Mini Marathon.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Τον τίτλο του CSR Corporate Brand της Χρονιάς κατέκτησε η Vodafone, ενώ η Μαντώ Πατσαούρα του kariera.gr αναδείχθηκε Νέα Ηγέτιδα. Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγονται AXA Ασφαλιστική και Ελληνικός Χρυσός, που ακολουθούν την Vodafone σε πλήθος βραβείων, ενώ η Allianz Ελλάδος σε συνεργασία με τη Wise Greece αναδείχθηκε Ομάδα CSR της Χρονιάς.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Στην Ενότητα «Τεχνολογία για το κοινό καλό», η Ελληνικός Χρυσός κέρδισε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογία & Περιβάλλον για το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης & Νέες τεχνολογίες για αποδοτική και βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου – Έργο Χ-ΜΙΝΕ.

Στην Ενότητα «Βιώσιμη Ανάπτυξη», η Ελληνικός Χρυσός κέρδισε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία διαχείριση αποβλήτων για την Τεχνολογία Ξηρής Απόθεσης Μεταλλευτικών Καταλοίπων.

Στην ενότητα «Αριστεία στη Συνεργασία», η Ελληνικός Χρυσός – eduACT κέρδισε το Χάλκινο βραβείο για το Πρόγραμμα ”Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη”.

Δείτε όλα τα βραβεία και τις διακρίσεις εδώ:

 

[ΠΗΓΗ: https://marketingweek.gr/, της Κατερίνας Νικολακοπούλου, 25/2/3030]