ΕΝΤΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΠΟ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο οικονομικός έλεγχος για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία εξαγοράς του Πόρτο Καρράς. – Καθυστερήσεις στην επένδυση 80 εκατ. ευρώ του Ι. Σαββίδης στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Μέσα στον μήνα αναμένεται να κλείσει η συμφωνία του ομίλου Ιβάν Σαββίδη με την Τεχνική Ολυμπιακή για το τουριστικό συγκρότημα Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική. Ο όμιλος Σαββίδη βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Στέγγου για την απόκτηση του ιστορικού συγκροτήματος. Για την υπογραφή της συμφωνίας απομένει η ολοκλήρωση του ελέγχου που πραγματοποιεί ελεγκτικός οίκος για λογαριασμό του υποψήφιου αγοραστή, κάτι που θα γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Η συμφωνία, στην περίπτωση που υπογραφεί, θα μετατρέψει τον όμιλο Σαββίδη σε έναν από τους ισχυρότερους εγχώριους ομίλους στον τομέα του τουρισμού. Υπενθυμίζεται πως το Πόρτο Καρράς καλύπτει έκταση 17.630 στρεμμάτων στη Σιθωνία και περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία «Villa Galini», τα πέντε αστέρων «Meliton» και «Sithonia» και το «Village Inn», ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων, γήπεδο γκολφ 18 οπών και συνεδριακό κέντρο.

Ο αγοραστής σχεδιάζει, επίσης, να αξιοποιήσει τις αδειοδοτήσεις που έχει λάβει, έπειτα από πολλά χρόνια, ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών στο Πόρτο Καρράς.

Το αποτύπωμα του ομίλου Σαββίδη στον τουρισμό δεν περιορίζεται στα σχέδια απόκτησης του Πόρτο Καρράς. Ήδη προωθεί επένδυση 80 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση της έκτασης 320 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στην οποία βρισκόταν το ξενοδοχείο «Ξενία». Η επένδυση έχει καθυστερήσει εξαιτίας εμπλοκών με τη δασική υπηρεσία. Στο ακίνητο σχεδιάζεται σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, που θα περιλαμβάνει μαρίνα, health resort, εξοχικές κατοικίες και ξενοδοχείο.

Ο επιχειρηματίας έχει σημαντική παρουσία και στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από το μισθωμένο «Μακεδονία Παλλάς» έχει στην ιδιοκτησία του το «Κόκκινο Σπίτι» (όπου προωθείται επένδυση 7,5 εκατ. ευρώ) στο κέντρο της πόλης, το «Κτίριο του ΝΑΤΟ» στην Βασιλίσσης Ολγας και τη «Βίλα Ζαρντινίδη» στην ανατολική πλευρά της πόλης.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 8/2/2020]