ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ELDORADO GOLD: ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Την αισιοδοξία, ότι οι επενδυτές της θα «τα βρούνε» με τους κατοίκους των περιοχών  ενδιαφέροντος (συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης) ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην Καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail».

«Η ανάπτυξη πρέπει να έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά, να είναι για όλους και να είναι βιώσιμη. Πρέπει να είναι ανάπτυξη που δεν επιδεινώνει τις εισοδηματικές ανισότητες με τον τρόπο που έχουμε δει να συμβαίνει στις δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην Eldorado Gold είπε: «Από το περασμένο καλοκαίρι έχουμε εκδώσει μια σειρά από άδειες που είχαν καθυστερήσει αδικαιολόγητα από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή επαναδιαπραγματευόμαστε τη σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους για τις εναπομείνασες επενδύσεις, ώστε να διατηρηθούν στο ακέραιο οι θέσεις εργασίας, να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό κόστος και να παρέχονται δεσμεύσεις κοινωνικής υπευθυνότητας στην τοπική κοινωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε πολύ σύντομα σε συμφωνία».

(Πηγή φωτό: http://athina984.gr/)

[ΠΗΓΗ: https://www.dramini.gr/, 6/1/2020]