ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΡΝΑΙΑΣ

Μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργάνωσαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Αρναίας την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στην κατάμεστη αίθουσα “Μητροπολίτης Σωκράτης” στο Δημαρχείο Αρναίας. 

Στη γιορτή αυτή που επικράτησε το εορταστικό κλίμα των ημερών, ουσιαστικά δόθηκε το σάλπισμα για την πλήρη ανασυγκρότηση ενός ιστορικού ΚΑΠΗ, όπως αυτό της Αρναίας. 

Ήδη από τις πρώτες ημέρες της θητείας της νέας διοίκησης, τα μέλη του ΚΑΠΗ υπό τον Πρόεδρο κ. Θεολόγο Βαλιάνο , η διοίκηση της ΔΗΚΕΔΑ ” Φροντίδα” και ο Δήμος Αριστοτέλη σε μια αγαστή συνεργασία επιχειρούν να ανασυστήσουν αυτό το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που λέγεται συμμετοχή της τρίτης ηλικίας σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις. 

Η αποδοχή αυτής  της πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα θερμή μιας και σε μικρό χρονικό διάστημα το μητρώο των μελών έφτασε τον αριθμό 175.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η πολύ όμορφη εμφάνιση της ανανεωμένης χορωδίας του ΚΑΠΗ που, υπό τις  οδηγίες της κ. Καιτης Ζωγράφου, τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. 

Στα μέλη του ΚΑΠΗ μοιράστηκε χριστουγεννιάτικο δώρο με τρόφιμα και κρασί ως ιδιωτική προσφορά του βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γεωργίου Βαγιωνά. 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη τόνισε την ανάγκη λήψης κοινωνικής μέριμνας για την τρίτη ηλικία, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επαναδραστηριοποίηση του ΚΑΠΗ Αρναίας και υποσχόμενος την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και της Φροντίδας σε όλες τις  δράσεις της νέας διοίκησης του ΚΑΠΗ, βάζοντας ταυτόχρονα το στόχο της εξεύρεσης κατάλληλης στέγης για τα μέλη του. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, απευθύνοντας χαιρετισμό ο  Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος συνεχάρη τα μέλη και την διοίκηση του ΚΑΠΗ Αρναίας  ενώ ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλές γιορτές.

”Ο Γιώργος Καλαϊτζής, είπε πριν, ότι είναι συγκινημένος γιατί  βλέπει ανάμεσά σας συμμαθητές του, φίλους του εγώ για τους περισσότερους από σας είμαι παιδί,  το παιδί σας και για κάποιους ενδεχομένως το εγγόνι τους”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος και συνέχισε την ομιλία του: 

”και καταλαβαίνετε και τη δική μου φόρτιση σήμερα να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους όχι μόνο που μας μεγάλωσαν μας έμαθαν πράγματα μέσα σε αυτή την κοινωνία σε ανθρώπους που έφτασε η ώρα να στηρίξουν μία πολιτική επιλογή να φτάσουμε σήμερα εδώ γιατί πέρυσι τέτοιο καιρό  σας απευθυνόμουν σαν υποψήφιος και φέτος ως Δήμαρχος πιστεύω ότι είναι είμαστε μία μικρή κοινωνία και δεν περισσεύει κάνεις πρέπει όλα τα κύτταρα της είναι ζωντανά για να μπορέσει να επιβιώσει και να πάει παρακάτω.

Γιαυτό  υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά, αγαπητέ Γιώργο, κύριε Πρόεδρε, αγαπητά   μέλη του ΚΑΠΗ, όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε από μία ομάδα ανθρώπων να ξαναζωντανέψει αυτό το κύτταρο που λέγεται ΚΑΠΗ Αρναίας, που έχει γνωρίσει σπουδαίες ημέρες, πράγμα όμως  που δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε συμβεί αυτό που ονομάτισε πριν ο Γιώργος ότι κάποιοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια που ενδεχομένως δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη που χρειαζόταν κράτησαν ζωντανή τη φλόγα για να μπορεί σήμερα αυτή να γίνει  η εικόνα που βλέπουμε μπροστά μας ένα ζωντανό ΚΑΠΗ που ειλικρινά πιστεύω ότι μας έχετε δώσει ήδη την τάση να περιμένουμε πολλά πράγματα από σας. 

 Ο Δήμος θα είναι κοντά στο ΚΑΠΗ θα είμαστε κοντά, θα πορευτούμε, είμαστε μία νέα διοίκηση, είδατε οι περισσότεροι ότι μας βρήκαν μπόρες και καταστροφές, με το καλημέρα, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουν σε μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας και να ξέρετε ότι αυτό είναι καταλυτικό για πολλές από τις ενέργειες που θέλουμε να κάνουμε. Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε και μαζί να ορθοποδήσουμε το δήμο. Εγώ δεν λέω ότι άμεσα θα λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά και μέσα στις προτεραιότητες μας θα είναι και η στέγη του ΚΑΠΗ, ελπίζουμε με τον τρόπο που υπάρχει στην αντίληψή του τη διοίκηση του ΚΑΠΗ και του Βασίλη Βασιλειάδη ότι θα πάμε σε εύρεση στέγης τέτοιας που να αξίζει και να αρμόζει στην ιστορία του ΚΑΠΗ Αρναίας. 

Εύχομαι να πάμε στις γιορτές με υγεία, να έχουμε Χαρά στα σπιτικά μας, να ανταμώνουμε και εδώ είναι ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο για να ενισχύσει το ΚΑΠΗ σε όλες του τις Δράσεις

Χρόνια πολλά σε όλους”

”Ευχαριστώ που υπάρχετε γιατί η εμπειρία σας η γνώσεις σας αλλά ιδιαιτέρως οι αξίες που μας μεταδώσετε  και που μας μάθατε όλα αυτά τα χρόνια σαν την προηγούμενη γενιά από την δικιά μας είναι αυτά που αποτελούν τις ρίζες μας για ότι εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε”  τόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Κατερίνα Ζωγράφου και κλείνοντας την ομιλία της ευχήθηκε σε όλους: ”Να είστε όλοι γεροί να ανταμώνουμε κάθε χρόνο Χρόνια πολλά με υγεία  στα σπιτικά σας, και καλή χρονιά”.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση και ευχήθηκαν σε όλους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  Ιερισσού, Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Σουλτανικάς, ο Πρόεδρος της ”φροντίδας” κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Αρναίας και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος,

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση , οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Αυγερινός και ο κ. Θαλασιννός Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, ο Πρόεδρος της ”φροντίδας” κ. Βασίλης Βασιλειάδης, ο αντιπρόσωπος του Παγχαλκιδικού  Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Ευγενία Γιαννούση εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αρναίας.

Την εκδήλωση έκλησε αφού πρώτα χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ Αρρναίας κ. Θεολόγης Βαλιάνος:

”Φίλοι και φίλες του ΚΑΠΗ Αρναίας χρόνια πολλά την σημερινή μας εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν ν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου και βουλευτής Χαλκιδικης κ. Βαγιωνάς και χορηγός της σημερινής εκδήλωσης μας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος Στέλιος που την βοήθεια του θα χρειασθούμε σύντομα και μέσα από την δομή φροντίδα να λύσουμε κάποια θέματα της τρίτης ηλικίας ο εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου πάτερ Παίσος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα  Ζωγράφου Κατερίνα, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρναίας κ. Κιατος Αγαπητός, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αριστοτέλη Κύριοι Ν Αυγερινός και Γ Θαλασσινός Ο Πρόεδρος της φροντίδας κος Βασιλειάδης.Το νέο δ/κο συμβούλιο ξεκίνησε την θητεία του με πολύ μεράκι ευελπιστώντας να αναβαθμίσει την ζωή της τρίτης ηλικίας της Αρναίας. 

Αυτά όλα θα συμβούν εφ όσον συνεργαστούμε με όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου οι μας.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, αλλά σε τακτά διαστήματα  θα ενημερώνουμε τα μέλη μας για τις δραστηριότητες που πρόκειται να προχωρήσουμε. Για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της χορωδίας μας στην κα Καίτη Ζωγραφου που προσφέρει ανηδεοτελως τις υπηρεσίες της επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Αφοί Λαλιώτη που σε κάθε εκδήλωση μας φωνάζουν παρών …Χρήστο Νίκο Άγγελε σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά…

Περιμένουμε μετά τις γιορτές νέα μέλη να μας πλαισιώσουν σαν μέλη της χορωδίας μας. 

Η επόμενη μας εκδήλωση είναι στις 1 Φεβρουαρίου στην κοπή της βασιλόπιτας.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά καλά Χριστούγεννα”

Δείτε εδώ και ένα σχετικό βίντεο

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 22/12/2019]