Σ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές του τουρισμού, για το ζήτημα των μεταλλείων στην περιοχή, καθώς και για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, μίλησε ο δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον αέρα της εκπομπής «Μεσημέρι μαζί», μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4. O κ. Βαλιάνος, τόνισε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή ως τουριστικός προορισμός, ακολουθώντας έτσι τον δρόμο της ανάπτυξης.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι στα όρια του δήμου μας βρίσκονται δύο τεράστια brand, αφενός ο Αριστοτέλης με την γενέτειρά του, τα αρχαία Στάγειρα, και αφετέρου το παγκόσμιο λίκνο της ορθοδοξίας μας, το Άγιο Όρος, αντιλαμβάνεται πόσο φωτεινοί σηματοδότες είναι αυτά για την περιοχή μας. Έτσι θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο τουριστικά. Θέλουμε μάλιστα να αναδείξουμε τουριστικά πακέτα στον Δήμο Αριστοτέλη«.

Ο κ. Βαλιάνος φρονεί πως στον Δήμο Αριστοτέλη συνδυάζεται η φυσική ομορφιά και η πλούσια ιστορία, στοιχεία που καθιστούν την περιοχή ιδανικό τουριστικό προορισμό. «Η περιοχή μας είναι πλούσια σε ιστορία, πλούσια σε πολιτισμό και έχει και ένα τρομερό φυσικό περιβάλλον. Από τις πανέμορφες ακτές της, ως και τα ορεινά χωριά, με την πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση. Έχουμε λοιπόν ό,τι χρειάζεται για να έρθει να περιδιαβεί κανείς αυτόν τον τόπο. Τι χρειάζεται λοιπόν ένας τουρίστας των περιπατητικών διαδρομών; Θέλει να εκγυμναστεί σε ένα ωραίο φυσικό περιβάλλον και περιδιαβαίνοντας αυτές τις πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές και να συναντήσει την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου».

Για το ζήτημα των μεταλλείων

Ο κ. Βαλιάνος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ρωτήθηκε και για το πολύκροτο θέμα των μεταλλείων στην περιοχή. «Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα ομφαλοσκοπούσαμε γύρω από αυτή την κόντρα που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής. Έχουμε αποφασίσει, ως δημοτική αρχή, να αφήσουμε πίσω μας όλη αυτή την αρνητική εικόνα και όλο αυτό το κομμάτι που λειτούργησε επιβαρυντικά, τόσο στην κοινωνία μας, όσο και στην αναπτυξιακή προοπτική. Ζήτησα από τους συμπολίτες μου να λειτουργήσουμε σε συνθήκες καταλλαγής, σε συνθήκες μετριοπάθειας, με χαμηλούς τόνους, για να κερδίσουμε χρόνο και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα της περιοχής μας που είναι πολλά. Πρέπει να αγωνιζόμαστε και για την προστασία του περιβάλλοντος και για τις θέσεις εργασίας. Όλες οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, εφόσον σέβονται το περιβάλλον, μπορούν να χωρέσουν στον Δήμο Αριστοτέλη«.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Τέλος, όσον αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αριστοτέλη δήλωσε τα εξής: «Είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα με ομοψυχία. Νομίζω ότι όποιος προσπαθήσει να σταθεί έξω από το συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας. Όλοι μαζί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τα αρμόδια υπουργεία και από τους φορείς που κατανέμουνε τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές προς την ηπειρωτική χώρα. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν λόγο και ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή τους».

{Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κος Βαλιάνος, εδώ:}

[ΠΗΓΗ: https://politik.gr/, 7/11/2019]