ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΑΤΟΥ – Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ «ΑΝΑΒΕΙ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων «ανοίγει» ο Ταξιάρχης στολίζοντας και «ανάβοντας» το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής των Πολιούχων του χωριού Αγίων Αρχαγγέλων.

Η Γιορτή Ελάτου και η φωταγώγηση του πανύψηλου ελάτου, το οποίο κοσμεί την πλατεία του Ταξιάρχη, θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 μετά την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού αλλά και των επισκεπτών, στους οποίους θα προσφερθούν ως κέρασμα τοπικά γλυκίσματα και κρασί.

Παράλληλα μέσα από τη διαδικασία κλήρωσης θα αναδειχτούν δέκα (10) τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο Ταξιάρχη, προσφορά των παραγωγών.

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της γιορτής ανήκει στην Κοινότητα Ταξιάρχη και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου με στόχο την προβολή του βασικού τοπικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του χωριού και έχει συμβάλει καθοριστικά στην παραμονή των νέων ανθρώπων στον ορεινό αυτόν τόπο.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 5/11/2019]