ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ TOP ΣΤΕΛΕΧΗ

Οι κινήσεις σε Ελληνικό Χρυσό και Intrum

Μεγάλους αριθμούς προσλήψεων ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων αναφέρουν στο BnB Daily πηγές της αγοράς εξεύρεσης στελεχών σε μια ένδειξη πως ώριμες επενδύσεις παίρνουν σταδιακά μπρος. Δεν πρόκειται για ομίλους-έκπληξη αλλά σίγουρα πρόκειται για αριθμούς-έκπληξη.

Έτσι το BnB Daily πληροφορείται για παράδειγμα πως η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε σε προσλήψεις τουλάχιστον 200 στελεχών, ενώ δεκάδες στελέχη επιπλέον όσων μεταφέρονται από την Πειραιώς προσέλαβε ή και εξακολουθεί να αναζητά η Intrum, η νέα εταιρεία διαχείρισης δανείων της Πειραιώς (20%) και της σουηδικής Intrum AB (80%).

Οι ειδικότητες και οι υψηλότερες αμοιβές

Σε ανάλογες κινήσεις προβαίνουν κι άλλοι όμιλοι σύμφωνα με πηγές από κορυφαίους πολυεθνικούς ομίλους head hunters. Εκτός από ορισμένους C-level executives (CEO, COO, CFO, CIO, GM, κ.λπ.), ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και ειδικότητες που σχετίζονται με την τεχνολογία πληροφορικής βρίσκονται επίσης σε υψηλή ζήτηση, όπως και τεχνικοί περιβάλλοντος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Θετική εξέλιξη και οι –συγκριτικά με την προηγούμενη πενταετία– υψηλότερες ετήσιες αμοιβές, που συμφωνούνται.

[ΠΗΓΗ: ΒΝΒ Daily, 1/10/2019]