ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: «ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Επισημαίνει με αφορμή και τη ΔΕΘ ότι η Ελλάδα μετά από δέκα χρόνια κρίσης αλλάζει σελίδα, ενώ τονίζει ότι οι επιτυχημένες επισκέψεις του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει σιγά σιγά από τον ιδιότυπο θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης όπου την είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρεται, επίσης, στις επενδύσεις, στο νομοσχέδιο για το Μάτι, αλλά και στην επόμενη μεγάλη πρόκληση που αφορά στο ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.

Ανάμεσα σε άλλα ερωτήθηκε και για τις Σκουριές:

Δημοσιογράφος: Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκανε δεκτές τις τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρία Ελληνικός Χρυσός για την επένδυση στις Σκουριές, εσείς σπεύσατε αμέσως να εκδώσετε τις άδειες…

Κ. Χατζηδάκης: Κάναμε το αυτονόητο. Οι αποφάσεις του ΣτΕ δικαιώνουν απολύτως την Ελληνικός Χρυσός για τις προσφυγές της αναφορικά με την επένδυση της εταιρίας. Δικαιώνουν την κριτική που είχαμε τότε ασκήσει ως αντιπολίτευση. Και δικαιώνουν τους εργαζομένους της επιχείρησης. Για εμάς το ζήτημα ξεπερνάει τα όρια των επενδύσεων της Ελληνικός Χρυσός. Είναι ένα ζήτημα εμβληματικό. Διότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με ιδεοληψίες και εμμονές που φτάνουν στα όρια της αγνόησης του Συντάγματος και των νόμων. Δεν είναι δυνατόν, λόγω μιας εμμονικής κυβέρνησης, όπως ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να μην υλοποιούνται επενδύσεις και να μη δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στη χώρα. Για αυτόν τον λόγο, κινηθήκαμε ταχύτατα αμέσως μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ και εκδώσαμε τις σχετικές αποφάσεις που θα διευκολύνουν την επένδυση στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.oxafies.com, 11/9/2019]