ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΈΚΘΕΣΗ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

Από τις 7 Οκτωβρίου ως τις 31 Μαΐου

Τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής των ανθρώπων. Βρίσκονται παντού γύρω μας, είτε στο φαγητό που τρώμε, στις μετακινήσεις, την επικοινωνία μας, την εργασία, τη σύγχρονη τεχνολογία, την τέχνη, την καθημερινότητα, αλλά και στις επιστήμες του μέλλοντος.

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), διοργανώνουν από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου του 2020 την έκθεση «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη»

Η  έκθεση αυτή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και   παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της  Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα από μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα με τα εκθέματα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία  αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή,  από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.typosthes.gr, 3/9/2019]