ΈΚΘΕΣΗ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΕΝΙΩΝ ΧΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα,την ημέρα των εκλογών, στις 7 Ιουλίου,  πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής υπαίθρια έκθεση Καλλιγραφένιων μάλλινων χειροποίητων χαλιών.

Το θέμα των Καλλιγραφένιων Χαλιών ήταν οι “Τριανταφυλλιές”.

Σαράντα χαλιά και κιλίμια από τις προσωπικές συλλογές των οικογενειών του Παλαιοχωρίου όπως επίσης και από την συλλογή του Ιερού Ναού Παμμεγιστών Ταξιαρχών εκτίθενται στην πλατεία του χωριού αφήνοντας τους επισκέπτες με τις καλλίτερες εντυπώσεις.

 Με κύριο θέμα τα  τριαντάφυλλα σε διάφορα σχέδια και με φόντο ποικίλες αποχρώσεις του μπεζ, μπλέ, σούκου, σακς, μαύρου. Οι δημιουργικές διαφορές που είχαν τα χαλιά μεταξύ τους ήταν αποτέλεσμα της αισθητικής αντίληψης κάθε κοριτσιού. Η ηλικία που ξεκινούσε την ετοιμασία της προίκας του κάθε κορίτσι ήταν γύρω στα 15 με16 χρονών.

Για κάθε χαλί  υπήρχε διαμορφωμένη ταυτότητα.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Κοινότητας Παλαιοχωρίου.

Την Σχεδίαση και Εκτέλεση όλης αυτής της έκθεσης ήταν ιδέα της Βέλλιου Κατερίνας της Μιχαλέου Φωτεινής και του Σφουγγάρου Γιώργου.

Η κάμερα του ΕργοΧαλκιδικής βρέθηκε στο χώρο της έκθεσης και με την βοήθεια των δημιουργών της έκθεσης την κατέγραψαν και σας την παρουσιάζουν εδώ:

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 8/7/2019]