ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΚΚΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ

Διαβάζουμε στο left.gr πως ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την υπόθεση «Λάκκου Καρατζά» με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Η υπόθεση αφορούσε σε κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αποδόθηκαν σε διαδηλωτές, για την κινητοποίηση κατά των μεταλλείων που έλαβε χώρα στις 12/05/2013 στην τοποθεσία του Λάκκου Καρατζά στην ΒΑ Χαλκιδική.

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη και βολεύει όλους, αφού στην παρούσα πολιτική συγκυρία κανείς δεν επιθυμεί αναμόχλευση των παθών και επανέναρξη νέου κύκλου έντασης στην ΒΑ Χαλκιδική.

Αυτό δεν εμπόδισε «δημοσιογράφους» όπως η κα Σταυρούλα Πουλημένη, απευθυνόμενη κυρίως στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβολογήσει στα social media επαναλαμβάνοντας το γνωστό antigold τροπάρι περί καταστολής, διώξεων, δικών, ποινικοποίησης του φρονήματος των «κατοίκων της περιοχής και όσων αντιστέκονται στις εξορύξεις» και άλλα γραφικά…

Εννοείται πως από το πανηγύρι δεν έλειψε και η απαραίτητη κα Κατερίνα Ιγγλέζη, η οποία καταχαρούμενη μας προϊδέασε με δηλώσεις για το τι θα επακολουθήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ στην φυσική του θέση, στα έδρανα της αντιπολίτευσης:

«[…] Δικαιωθήκαμε όλοι όσοι από την αρχή του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική συμμετείχαμε, στηρίξαμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την ακύρωση των καταστροφικών σχεδίων της El Dorado. Ο αγώνας για τον τόπο μας συνεχίζεται μέχρι την οριστική ακύρωση των σχεδίων εξόρυξης χρυσού».