ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην εξορυκτική βιομηχανία της χώρας και στηρίζει την απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων και της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας να προχωρήσουν σε τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, διεκδικώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου και τονίζοντας ότι πρέπει να καταστεί υποχρεωτική και σε όσους χώρους δουλειάς δεν έχει εφαρμοστεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το ΕΚΑ καλεί τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων να αφήσει στην άκρη την αδιαλλαξία και τα εκβιαστικά διλλήματα και να διαπραγματευτεί επί της ουσίας για την υπογραφή νέας ΣΣΕ».

Η διοίκηση του ΕΚΑ θα είναι παρoύσα στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιήσει η ΟΜΕ την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 11.00 π.μ., στα γραφεία του ΕΚΑ, καθώς και στην αγωνιστική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ο κλαδικός χαρακτήρας της προτεινόμενης ΣΣΕ.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr, φωτό Π. Μακρίδης, 12/6/2019]