ΟΡΕΙΝΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!

Στον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, που αποτελεί μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, όπου η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου αναφέρεται ο αναγνώστης μας:

”Σήμερα κατά τις 11 επιστρέφοντας με το μηχανάκι από το χωριό  είδα ότι κάποιος έχει αποθέσει κάποιο μελίσσια δίπλα τον δρόμο.. Λίγα μέτρα πιο κάτω έπεσα  πάνω σε τρεις μέλισσες. Ευτυχώς και τα τρία τα κεντριά είχαν μείνει πάνω στην μπλούζα μου και τα έβγαλα αμέσως  Θέλω να τονίσω ότι είχα την ψυχραιμία και κρατήθηκα πάνω στο μηχανάκι. Κάποιο παιδί η μια γυναίκα όμως μπορεί να πανικοβληθεί και να πέσει μαζί με το μηχανάκι και να έχει προβλήματα. Καλά ο ανεγκέφαλος που άφησε τα μελίσσια δίπλα στον δρόμο το δασαρχείο και η αστυνομία, που το περιπολικό περνάει καθημερινά από το σημείο, γιατί δεν κάνουν το αυτονόητο;”

Η ελληνική νομοθεσία λέει ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε μελίσσια δίπλα σε δρόμους αρκεί να βάλουμε ακριβώς μπροστά από τα μελίσσια το γνωστό πράσινο πλέγμα (ύψους δύο μέτρων από το έδαφος τουλάχιστον) προκειμένου να εμποδίζει τις μέλισσες να πετάνε εκεί που περνούν τα αυτοκίνητα. Αν βάλουμε το πλέγμα οι μέλισσες ανεβαίνουν πετώντας δύο μέτρα για να το προσπεράσουν και στην συνέχεια ο “αεροδιάδρομος” τους φτάνει πολύ ψηλά και δεν μπορεί να ενοχλήσει κανέναν οδηγό και κανένα άνθρωπο. Αν ο μελισσοκόμος δεν προσθέσει αυτό το πλέγμα μπροστά από τα μελίσσια (ανάμεσα από δρόμο και μελίσσια) η νομοθεσία αλλάζει και θα πρέπει να τηρούνται τουλάχιστον 25 μέτρα από εκεί που τελειώνει ο δρόμος και αρχίζουν τα μελίσσια.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 20/6/2019]