«ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ»

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Η σκέψη όλων μας είναι στραμμένη αυτές τις ημέρες σε εσάς που ετοιμάζεστε να πάρετε μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Αναμφίβολα είναι μια δύσκολη κι επίπονη δοκιμασία και σίγουρα διακατέχεστε από συναισθήματα άγχους και αγωνίας γιατί η πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε είναι μεγάλη. Προσπαθήστε, όμως, να αντιμετωπίσετε τις εξετάσεις ως μία μάχη που σίγουρα είναι σημαντικότατη όχι όμως η μοναδική καθοριστική της ζωής σας.

Σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, οπλιστείτε με ελπίδα κι αισιοδοξία, θάρρος κι αποφασιστικότητα, υπομονή κι επιμονή, ώστε να δώστε με ψυχραιμία και προσήλωση τον καλύτερο εαυτό σας.

Εμείς όλοι, πιστεύουμε ολόψυχα σε εσάς και θεωρούμε πως είστε ήδη νικητές. Νικητές, γιατί θα έχετε προσπαθήσει, θα έχετε αγωνιστεί, κι αυτό είναι το κυρίως ζητούμενο. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από νέους πολίτες σαν εσάς, που δεν επαναπαύονται αλλά δράττουν την κάθε ευκαιρία να διεκδικήσουν το αύριο που ονειρεύονται και που τους αξίζει.

Συγχαρητήρια, όμως, αξίζουν και στις οικογένειές σας που σας παρέχουν πολύχρονη και πολύπλευρη υποστήριξη κι αγωνιούν μαζί σας. Είμαι βέβαιος πως  με νηφαλιότητα, ηρεμία και κυρίως αγάπη θα σας στηρίξουν και σ' Αυτή τη μάχη, αντιλαμβανόμενοι πως αυτές οι εξετάσεις είναι μόνο ένας από τους δρόμους προς την επιτυχία και την καταξίωση, όχι όμως ο μοναδικός. Είμαι βέβαιος επίσης πως κατανοούν ότι μέσω της γνώσης, της παιδείας, της φιλότιμης προσπάθειας και της εργατικότητας, οι επιθυμίες και τα όνειρά σας θα βρίσκουν πάντα διεξόδους προς την εκπλήρωση.

Επιθυμώ, ακόμα, να συγχαρώ τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί, σύμβουλοι και καθοδηγητές σας. Ευχαριστώ επίσης και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Υπουργείου και ιδιαίτερα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων κι εξασφαλίζουν την ομαλή, αδιάβλητη και επιτυχή διεξαγωγή τους.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία! Το μέλλον, άλλωστε, σε κάθε περίπτωση σας ανήκει.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Αλέξανδρος Κόπτσης

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 3/6/2019]