ΣΤΙΣ ΔΩΔΕΚΑΜΙΣΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Στις 12.30 το βράδυ θα κλείνουν τα καταστήματα στη Χαλκιδική από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τις προτάσεις τους κατέθεσαν οι δήμοι της Χαλκιδικής, το Εργατικό Κέντρο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και σημείωσε ότι κάθε χρόνο λαμβάνεται η σχετική απόφαση που αφορά όχι όλο το εύρος του νομού, αλλά κυρίως την παραλιακή ζώνη.

Κατά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ρύθμιση σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, ωστόσο πρέπει να υπάρξει “ένα έλεος σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Το ωράριο ξεπερνά τα όρια αντοχής των εργαζομένων” είπε ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω” ενώ για ακραία πρόκληση έκανε λόγο ο Βασίλης Ρέβας από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και για “πέραν του δέοντος ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στις τουριστικές περιοχές” η Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια από την “Ανταρσία”.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 7/5/2019]