Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ “ΟΜΟΦΩΝΙΑ”

Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει δήμαρχο από την 1η Κυριακή των τρεχουσών δημοτικών εκλογών. Ο κ. Στέλιος Βαλιάνος επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ομοφωνία” αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης με ποσοστό 54% στο 80% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων και 15 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Την 2η θέση κατέλαβε ο κ. Αργύρης Τσακνής επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Ισχυρός Αριστοτέλη με ποσοστό 36%  και 10 έδρες.

Τρίτος κατά σειρά  ήταν ο κ. Απόστολος Παπαγεωργίου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Απαλλαγή” με ποσοστό 3,7% που του χαρίζει 1 έδρα και 4ος ο κ. Γιώργος Λαμπράκης επικεφαλής του συνδυασμού “Συμμαχία Πολιτών για τον δήμο Αριστοτέλη με ποσοστό 3,5% και επίσης 1 έδρα, ενώ εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου μένει επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση για τον Δήμο Αριστοτέλη” Κυριάκος Παρθενιάδης με 1,70%.

Μόλις έγινε γνωστή η επικράτηση του κ. Βαλιάνου από τον 1ο γύρο των εκλογών στήθηκε πανηγύρι στο εκλογικό κέντρο του στη Αρναία. Ο ίδιος σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου για την νίκη που του έδωσαν, την οποία χαρακτήρισε νίκη όλων των δημοτών ακόμη και εκείνων που δεν τον ψήφισαν, υποσχόμενος πως θα τηρήσει όλα όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά ο δήμος με ενότητα και σύμπνοια πάνω απ όλα ανάμεσα στους δημότες του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την κάθοδο 5 συνδυασμών σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, στο δήμο Αριστοτέλη έχουμε και πάλι δήμαρχο από την 1η Κυριακή, όπως ακριβώς έγινε και το 2014, όταν ο κ. Γιάννης Μίχος επικράτησε με 700 περίπου ψήφους διαφορά έναντι του κ. Χρήστου Πάχτα.

Έτσι έγινε και σ’ αυτές τις εκλογές με την διαφορά ανάμεσα στους δυο μεγάλους μονομάχους να είναι πάνω από 2.000 ψήφους.

Βίντεο και δηλώσεις του κ. Βαλιάνου μετά την επίσημη ανακήρυξη του ως νικητή των εκλογών μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Τα τελικά αποτελέσματα μπορείτε να τα μάθετε μέσα από την επίσημη σελίδα του υπουργείου εσωτερικών κάνοντας κλικ εδώ.