ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΝΑΙΑΣ

Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας αναβιώσαμε τα Πασχαλινά έθιμα της Αρναίας μας.

Την Κυριακή του Πάσχα μοιράσαμε με τα Χορευτικά Τμήματα Αρναίας Κόκκινα Αυγά και Παραδοσιακά Τσουρέκια, υπό τους ήχους της “Μουσικής Κληρονομιάς της Αρναίας”.

Τη Δεύτερη Μέρα του Πάσχα αναβιώσαμε τα έθιμα “Κούνια” και “Ζύγισμα του Αϊ Γιώργη” με τη συμμετοχή Αρναιωτών και επισκεπτών από την γύρω περιοχή, από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού και ηλικίας από 1 έως και 90 ετών.

Με τη συνδρομή του Ιππικού Συλλόγου Αρναίας την Τρίτη Μέρα του Πάσχα, ημέρα εργάσιμη, αναβιώσαμε πλήρως τα έθιμα “Κούτσμανους” και “Σουσσαρίτσα” με πρωτοφανή προσέλευση και συμμετοχή.

Οι καβαλάρηδες ντύθηκαν με τις Τιμημένες Φορεσιές των Ηρώων Μακεδονομάχων και μας θύμισαν ότι η Αρναία, η Μακεδονία, η Ελλάδα και η Θρησκεία μας είναι αδιαχώριστες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμερίου και Αρναίας κ.κ. Θεόκλητο και τους ιερείς μας για τη συνεχή στήριξη τους σε κάθε επίπεδο.

Τη βιομηχανία κατεψυγμένης ζύμης “Σπιτική Νοστιμιά” των αδερφών Λαλιώτη και τον Βαλιάνο Γεώργιο για τις προσφορές τους.

Τον Ιωάννη Κατσάγγελο για την οπτικοακουστική κάλυψη των εκδηλώσεών μας.

Τον Χρήστο Ζυγούρη για τον δανεισμό του ηχοσυστήματός του.

Όλες και όλους όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας “Πάσχα στην Αρναία”.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Αρναίας και τους εθελοντές που συμβάλουν στην διατήρηση των Παραδόσεων και της Ιστορίας της Αρναίας μας αναλλοίωτων στο πέρασμα του χρόνου.

Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος

Κιάτος Αγαπητός

Δείτε εδώ και εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 8/5/2019]