ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Σ.Π.Ν.Χ.)

Χαμόγελα, ζεστασιά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, την Κυριακή 5 Μαίου 2019, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής (Σ.Π.Ν.Χ.). Πολύτεκνες οικογένειες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, τοπικοί φορείς της πολιτείας, αλλά και πρόεδροι πολυτεκνικών Συλλόγων της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2018, αλλά και να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά αυτών των οικογενειών που αρίστευσαν, αλλά και εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια αφού ευχήθηκε σε όλους για τις Άγιες αυτές ημέρες, εξήρε τον ρόλο της πολύτεκνης οικογένειας, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και σημειώνοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολυτέκνων δυναμώνει την ίδια την ελληνική οικογένεια.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι Εκπρόσωποι του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ.κ. Εφραίμ , Γέροντας Βαρνάβας και π. Τιμόθεος Βατοπαιδινός. Έπειτα από τις ευχές που μετέφερε από το Άγιο Όρος στην αρχή της ομιλίας του, ο Γέροντας Βαρνάβας ευχαρίστησε την πολύτεκνη οικογένεια γιατί κάνει το καθήκον της απέναντι στον Θεό και την Πατρίδα, προσθέτοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και υπογραμμίζοντας ότι είναι ο συνεκτικός ιστός της Ελληνικής κοινωνίας. Στη συνέχεια σκιαγράφησε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια σήμερα, πολλές από τις οποίες προέρχονται από τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η πολιτεία. Ανέφερε, ωστόσο, πως εναποθέτοντας καθένας την ελπίδα του στο Θεό είναι ικανός να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο. Ο Γέροντας. Βαρνάβας, καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο και απένειμε τα βραβεία στους σπουδαστές. Επιπλέον, παρέλαβε κι έναν πίνακα ζωγραφικής με θέμα τη Μονή Βατοπαιδίου από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Κυριάκο Δέα, ως φόρος τιμής στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την πολύτιμη πνευματική και υλική στήριξή του στον Σ.Π.Ν.Χ.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού Αρδαμερίων και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητου, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως. Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Σωτηρία Βλάχου, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής , κ. Ιωάννης Γιώργου, ο Αντιδήμαρχος του Δ. «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κ. Αργύριος Τσακνής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Στέλιος Βαλιάνος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κατερίνα Ζωγράφου, η Εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής , κ. Μαριλένα Ζαμάνη, η Εκπρόσωπος του Συλλόγου Τριτέκνων Δ. Προποντίδας, κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, η Νομική Σύμβουλος κ. Μαρία Αβέρη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Εικαστικών και Καλλιτεχνών Πολυγύρου» κ. Αθανάσιο Κυπαρίσης. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ κ. Ερωτόκλητος Θεοτοκάτος , ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Αγ. Πάντες» κ. Χρήστος Βαϊτσάκης , η Πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Τάνια Πράπα, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Καβάλας κ. Ιωάννης Βοίδης, Δράμας κ Νικόλαος Σμολοκτός, Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής, Τρικάλων κ. Κωνσταντίνος Βίτας  με τον Αντ/δρο κ. Άρη Ντίνα, ο τ. Πρόεδρος των πολυτέκνων Φλώρινας, κ. Γεώργιος Κλημεντίδης.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Βυζαντινή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου με χοράρχη τον κ. Βασίλειο Χάδο και η Χορωδία Σημάντρων με μαέστρο τον κ. Ν. Τσαμαίδη.

 

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 7/5/2019]