ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΈΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο,   η σύμβαση που αφορά στα «Συμπληρωματικά Έργα και Αποκατάσταση ζημιών στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Λιμένα Ουρανούπολης»  προϋπολογισμού 1.300.000,00 €.

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν παράλληλα με την υφιστάμενη – ενεργή εργολαβία κατασκευής του σημαντικού αυτού λιμένα και περιλαμβάνει  μέρος απαραίτητων εργασιών που απαιτούνται στο νότιο προβλήτα, τοπική και μερική εκσκαφή των προσχώσεων της λιμενολεκάνης – αύλακα θεμελίωσης, αποκατάσταση των υποσκαφών του υπό κατασκευή βόρειου προβλήτα (εργασία απαραίτητη και επείγουσα για να συνεχιστεί η κατασκευή του βόρειου προβλήτα) και γενικώς συμπληρώνει και ολοκληρώνει εργασίες απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου της υπό εξέλιξη εργολαβίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής δήλωσε ότι «Έπειτα από τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε για την έγκριση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου,  φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα συνέχισης του έργου. Ενός έργου πνοής για την περιοχή της Ουρανούπολης και των γειτονικών περιοχών, που θα βελτιώσει αφ΄ενός τις συνθήκες πρόσβασης στο Άγιο Όρος αλλά θα δώσει και την ευκαιρία για να ενισχυθεί τουριστικά η περιοχή και να  δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας».

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 22/4/2019]