ΤΟ 4ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η Πολυφωνική του Χορωδία διοργανώνουν το 4ο Χορωδιακό  Φεστιβάλ στα πλαίσια του εορτασμού των «Ελευθερίων» της πόλης.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θα συμμετάσχουν η  Μικτή Χορωδία Μώλου, η Φωνή των Μακεδόνων, η Μικτή Χορωδία Αρναίας του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, η Χορωδία Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Αλεξανδρούπολης «Χριστός Σωτήρ» και η  Πολυφωνική Χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τη Μικτή Χορωδία Αρναίας  του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου

Η Μικτή Χορωδία Αρναίας του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1983 με σκοπό την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής και την διατήρηση και διάσωση των δημοτικών τραγουδιών της περιοχής. Στον ελληνικό χώρο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις λαμβάνοντας μέρος σε συναντήσεις χορωδιών, στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς, Καρδίτσας, Αθηνών, Άσπρων Σπιτιών, από το 2ο έως και το 12ο Φεστιβάλ της Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Σερρών, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Πανελλήνιο Φεστιβάλ Συκεών Θεσ/νίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπάκτου, Διδυμοτείχου, Σουφλίου. Στο εξωτερικό (1986) πήρε μέρος σε Διεθνείς Μουσικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Αυστριακό Κογκρέσσο στο ΄Ιννσμπρουγκ της Αυστρίας. Το 1987 έλαβε μέρος αντιπροσωπεύοντας επίσημα την Ελλάδα στο χορωδιακό Φεστιβάλ στην  Alava της Ισπανίας (12 συναυλίες). Το 1997 μετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην «Ελληνική Πολιτιστική Εβδομάδα» που διοργάνωσε ο Δήμος Βαρκελώνης με δύο παραδοσιακές παραστάσεις.

Τον Ιούλιο του 2001 μετείχε εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Puebla του Μεξικού (9 συναυλίες). Στην Αρναία διοργάνωσε με επιτυχία 5 Χορωδιακά Φεστιβάλ. Το 2002-2003 συμμετέχει σε αξιόλογες συναυλίες με την Εστουδιαντίνα της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Το 1993, εξέδωσε διπλό δίσκο με δημοτικά παραδοσιακά τραγούδια της Αρναίας και της Μακεδονίας γενικότερα, ενώ το 2013 εξέδωσε 8 ψηφιακούς δίσκους ακτίνας με παλιές και νέες ηχογραφήσεις παραδοσιακών τραγουδιών. Συμμετέχει στις γιορτές πολιτισμού Αριστοτέλεια και τη Θερινή Ακαδημία που διοργανώνει ο Δήμος Αριστοτέλη. Την χορωδία διευθύνει ο μαέστρος κος Βασίλειος Κοκκαλιάρης.

[ΠΗΓΗ: https://www.evros-news.gr/, 21/4/2019]