ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΔΜΙΟ

Όπως πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσίευσης του Συλλόγου Επαγγελματιών Ολυμπιάδας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στελέχη του τμήματος περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός και άλλοι επιστημονικοί συνεργάτες της εταιρείας συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων της Ολυμπιάδας, όπως το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, τον Σύλλογο Επαγγελματιών και το τοπικό Συμβούλιο.

Η συνάντηση αφορούσε τις φήμες που ήθελαν την μεταλλευτική δραστηριότητα υπεύθυνη για την δηλητηρίαση ενός παιδιού 2,5 ετών από κάδμιο.

Τα στελέχη του τμήματος περιβάλλοντος παρέδωσαν στους τοπικούς φορείς λίστα με σχετικές μετρήσεις του υπερσύγχρονου προγράμματος περιβαλλοντικής παρακολούθησης, που δείχνουν τις συγκεντρώσεις καδμίου, πολύ μικρότερες σε σχέση με την μέγιστη επιτρεπόμενη ετήσια συγκέντρωση.

Αντίστοιχα, μικρότερες συγκεντρώσεις καδμίου σε σχέση με τις μέγιστες θεσμοθετημένες τιμές  είχαμε και σε μετρήσεις που έγιναν σε γεωτρήσεις, αλλά και υδρευτικές πηγές τους οικισμού.

Πέραν όλων αυτών τα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός ενημέρωσαν τους φορείς της Ολυμπιάδας, πως το τμήμα υγιεινής και ασφάλειας της εταιρείας διενεργεί διαρκώς ελέγχους στους εργαζόμενους αναφορικά με την πιθανή έκθεση τους σε τοξικά ιόντα.

Και σ’ αυτή την περίπτωση, οι τιμές όλων των μετρήσεων συμπεριλαμβανομένου και του καδμίου ήταν εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με τα επιτρεπόμενα όρια γεγονός που πιστοποιεί το υψηλό επίπεδο ατομικής υγιεινής και των εργαζομένων της εταιρείας.

Εταιρεία και φορείς της Ολυμπιάδας ανανέωσαν τα ραντεβού τους προσεχώς σε νέες συναντήσεις για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή και ειδικότερα την ολοκλήρωση του τεράστιου έργου της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων που βρίσκεται σε ποσοστό άνω του 80% και ο εταιρικός σχεδιασμός θέλει την σταδιακή απόδοση του έργου στην τοπική κοινωνία προς αξιοποίηση.

[ΠΗΓΗ: https://politesaristoteli.blogspot.com, 27/2/2019]