ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ

Επίσκεψη μαθητών της Α΄ τάξης Γυμνασίου στα γραφεία του Συλλόγου μας Την Παρασκευή 22/2/19 επισκέφτηκαν τα γραφεία μας οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Αρναίας. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Παπανικολάου Αφροδίτη. Αφορμή για αυτή τους τη μετάβαση είναι το εργαστήριο υφαντικής που δημιούργησε ο Σύλλογός μας. Μέσα από το εργαστήρι γνωρίσαμε όλοι μας την επίπονη διαδικασία επεξεργασίας του μαλλιού, τα στάδια προετοιμασίας του αργαλειού, την ύφανση και τις καλλιγραφίες, αυτά τα υπέροχα έργα τέχνης που με τόσο κόπο, μεράκι και υπομονή ύφαιναν οι εξαίρετες υφάντρες της Αρναίας.

Από τα video που προβλήθηκαν και τις μακέτες- μικρογραφίες που κατασκευάσαμε ως Σύλλογος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δουν, να αγγίξουν και να αντιληφθούν την κοπιαστική διαδικασία της προετοιμασίας του αργαλειού. Μάλιστα μπήκαν τα ίδια στη διαδικασία να υφάνουν και αναμφισβήτητα τους άρεσε πολύ.

Ευχαριστούμε τον διευθυντή του Γυμνασίου Αρναίας κ. Κύρκο Αντώνη, την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Παπανοκολάου Αφροδίτη, τις συνοδούς καθηγήτριες κα Τσίλιου Σοφία και κα Ζώη Φιλάνθη αλλά και τον Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου Αρναίας, που μέσα από αυτή μας τη δράση, έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την παράδοση του τόπου μας και να έρθουν σε άμεση επαφή με την παραδοσιακή οικοτεχνία. Σας ευχαριστούμε επίσης που μας δώσατε την ευκαιρία να συμβάλλουμε κι εμείς στην παιδεία των μαθητών μας.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com/, 25/2/2019]