ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: Ο «ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ» ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

Συνέντευξη στον Μίλτο Κασσανδρή: Δηλώνει πιστός στα ρομαντικά κίνητρα που τον ώθησαν στην ενασχόληση με την πολιτική και οι πράξεις του μάλλον το επιβεβαιώνουν.

Ο Στέλιος Βαλιάνος αιφνιδίασε πολλούς αποφασίζοντας να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη τον Μάιο του 2019 σε έναν «καυτό» δήμο, θυσιάζοντας μία  –σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ- σίγουρη θέση και με σοβαρές προοπτικές εκλογής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Χαλκιδική για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος του, όπως λέει, να ενώσει ξανά την τοπική κοινωνία σε κοινές επιδιώξεις, υπερβαίνοντας το διχασμό που ταλάνισε τη περιοχή τα τελευταία χρόνια, με επίκεντρο το ζήτημα της μεταλλουργίας χρυσού.

«Η άποψη μου είναι πως στην πολιτική μπαίνουμε για να λύνουμε προβλήματα της κοινωνίας, τελεία και παύλα», εξηγεί. «Φυσικά, συχνά υπάρχουν στην πολιτική, πάρα πολλοί, που καταλήγουν να δημιουργούν στην κοινωνία περισσότερα προβλήματα από εκείνα που καλούνται να λύσουν. Γι αυτό και παρατηρείται εδώ και χρόνια καχυποψία και έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι του πολιτικού κόσμου και του πολιτικού συστήματος. Δεν έχω την ψευδαίσθηση, πως ένας άνθρωπος θα αλλάξει συνολικά αυτή την εικόνα. Μπορεί όμως ένας άνθρωπος να κάνει τη διαφορά εντός της ακτίνας δράσης του. Και αν βρεθούν πολλοί να κάνουν το ίδιο, σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού συστήματος, τότε αυτό μπορεί συνολικά να ξεκινήσει να ανακτά την χαμένη του αξιοπιστία.»

[…] «Πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα, ακόμα και στο επίμαχο της μεταλλουργίας. Και σύντομα, καθώς θα εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος, θα το αποδείξω με συγκεκριμένες προτάσεις. Μπορούμε να αποκρυσταλλώσουμε κοινές θέσεις ακόμα και στο επίμαχο ζήτημα. Πρέπει να μπορούμε όμως ταυτόχρονα να «συναντηθούμε» και «έξω» από αυτό. Να επενδύσουμε αποτελεσματικά σε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Νιώθω λοιπόν, ότι αυτό, το μείζον, είναι ένα πρόβλημα που θέλω και μπορώ να το λύσω. Θέλω και μπορώ να συμβάλω στο να ενωθεί η τοπική κοινωνία, γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής, ο ίδιος ο τόπος μας ενώνει. Όλους μας απασχολούν τα ίδια πράγματα και όλοι θέλουμε το καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκή η προσέγγιση, αλλά είναι και στην πραγματικότητα ακριβώς τόσο απλή. Ενωμένοι, θα είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποτελεσματικοί. Στα πάντα.»

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη Βαλλιάνου, εδώ

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 12/1/2019]