Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο Δήμος Αριστοτέλη επιβεβαιώνει πως το θέμα των Σκουριών είναι αμιγές πολιτικό.

Ακόμη δεν έχουν βρει όλους τους αγνοούμενους από το τραγικό ατύχημα με την κατάρρευση του φράγματος τελμάτων του μεταλλείου σιδηρομεταλλεύματος στην Βραζιλία και ο Δήμος Αριστοτέλη αποφάσισε να σπεκουλάρει για ακόμη μια φορά με τον θάνατο και την δυστυχία προς δικό του πολιτικό όφελος.

Έτσι, ο Δήμος, που μας προσέχει, καλεί την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος «να αναλάβουν τις ευθύνες τους (!)σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα για τα τρία φράγματα αποβλήτων, στον Κοκκινόλακκα, στον Καρατζά και στο Λοτσάνικο, που κατασκευάζει η Ελληνικός Χρυσός, με αφορμή την κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο σιδήρου στη Βραζιλία, την Παρασκευή, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άτομα, ενώ αγνοούνται περίπου 300».

Πιστοί οπαδοί του δόγματος Λίντον Τζόνσον, η μόνη έγνοια των σημερινών δημοτικών αρχόντων είναι να βρίσκεται ο «αντίπαλος» πάντα σε θέση άμυνας και απολογίας… Με κάθε τίμημα… Ακόμη και όταν διαδίδουν fake news και ευφάνταστες μπουρδολογίες με περισσή άνεση, νομίζοντας πως απευθύνονται σε αμόρφωτους και ανεγκέφαλους ιθαγενείς.

Παραβλέπω την απύθμενη μπαρούφα του ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» τώρα που έγινε το ατύχημα στην Βραζιλία… Υποθέτω σε αντίθετη περίπτωση που δεν είχαμε ατύχημα, δεν θα έπρεπε «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», έτσι; Προχωρώ στην ουσία του θέματος:

Κατ’ αρχάς τα υπό κατασκευήν φράγματα, αν δεν κάνω λάθος θα είναι ένα λιγότερο, έτσι δεν είναι; Η ίδια η Ελληνικός Χρυσός πρότεινε τη μείωση καταργώντας το Λοτσάνικο, λόγω της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας ξηράς απόθεσης. Δηλαδή τα τέλματα δεν θα είναι υγρά, σαν λάσπη. Θα περνάνε από φιλτρόπρεσες, θα αφαιρείται μεγάλο ποσοστό της υγρασίας, θα αποτίθενται σε ημίξηρη κατάσταση, με την υφή που έχει το λεπτόκοκκο αμμώδες χώμα περίπου, και επιπλέον θα συμπιέζονται. Έτσι και λιγότερο χώρο θα καταλαμβάνουν (εξ ου και το ένα λιγότερο φράγμα) και πιο σταθερές θα είναι οι αποθέσεις, με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για περιστατικά τύπου Βραζιλίας πρακτικά να μηδενίζονται.

Δεν είναι ντροπή να μην γνωρίζετε τι είναι η τεχνολογία «ξηράς απόθεσης»… Μπείτε στον ιστότοπο της εταιρείας και διαβάστε. Ή, αφού είστε τόσο δύσπιστοι, ρωτήστε την «επιστημονική» σας ομάδα… Και ο κος Δημητριάδης και ο κος Αρίκας, γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ξηρά απόθεση. Αν και δεν πιστεύω πως οι εγκαλούντες κυβέρνηση και υπουργείο «να αναλάβουν τις ευθύνες τους»(!), δεν γνωρίζουν… Ακόμα και ο κος Τόλης Παπαγεωργίου στο δικό του μπλογκ δημοσίευσε την είδηση της τραγικής καταστροφής στην Βραζιλία χωρίς καμία σύνδεση ή υπονοούμενο για τις Σκουριές… Αλλά οι δημοτικοί μας άρχοντες, αδιαφορώντας για το αν και το πόσο θα εκτεθούν για ακόμη μια φορά, βγήκαν προς άγραν ψήφων πάλι, μια και πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές… Νομίζουν πως ο θάνατος και η δυστυχία πουλάει ακόμα, αλλά θα βρεθούν προ εκπλήξεως (όχι και τόσο μεγάλης) μετά την καταμέτρηση των ψήφων…