Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΠΕΣΕ! Ο ΤΟΛΗΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει σε σημερινό της άρθρο υπογεγραμμένο από τον γνωστό «Σκουριολόγο» Φωτόπουλο, πως το antigold «κίνημα» διεκδικεί το Δήμο Αριστοτέλη με δύο συνδυασμούς, έναν υπό τον Αργύρη Τσακνή και έναν υπό τον Τόλη Παπαγεωργίου. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Τόλης ξεκαθαρίζει προθέσεις για περίπτωση δεύτερου γύρου…. Διαβάστε το άρθρο, έχει ενδιαφέρον, και θα επανέλθουμε!

«Η εταιρεία χρυσού προσπαθεί να «κάνει παιχνίδι» στις δημοτικές εκλογές της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στον Δήμο Αριστοτέλη; Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν κάτοικοι της περιοχής που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού και θα ‘χουν τώρα την ευκαιρία να εκφραστούν όχι με έναν αλλά με δυο συνδυασμούς που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τον δήμο.

Ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Ζουμπάς, θεωρεί ότι έκλεισε τον κύκλο του ως δήμαρχος, αφού άλλωστε δεν εξελέγη γι’ αυτήν τη θέση, αλλά ως σύμβουλος του Γιάννη Μίχου που βγήκε δήμαρχος και στη συνέχεια αποσύρθηκε. Στη θέση του, ως επικεφαλής του συνδυασμού, θα κατεβεί ο οικονομολόγος Αργύρης Τσακνής, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά και πρώην συνεργάτης του κ. Μίχου. Ο Γιώργος Ζουμπάς πιθανότατα θα τον στηρίξει συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο.

Ο πολιτικός μηχανικός Τόλης Παπαγεωργίου, που πρωτοστάτησε επίσης στον Antigold αγώνα, ετοιμάζει δικό του ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Όπως ανέφερε στην «Εφ. Συν.», «η απλή αναλογική ευνοεί τις συνεργασίες κι επειδή έχουμε πολύ σαφή άποψη για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή θα συνεργαστούμε με όποιον συμφωνεί για την απομάκρυνση της εταιρείας από την περιοχή».

Οι ανησυχίες για πιθανή υποψηφιότητα του άλλοτε υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα δημάρχου Χρήστου Πάχτα, που στάθηκε ενεργά στο πλευρό της εταιρείας χρυσού, μάλλον διαψεύδονται. Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Πάχτα να αποπειράται την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο, το δεξί χέρι τού Χρ. Πάχτα στον δήμο πριν από χρόνια, ο Βασίλης Μοσχόπουλος, αν και προέρχεται από τη Ν.Δ. αποτελεί μια πολύ πιθανή υποψηφιότητα. Ισχυρή υποψηφιότητα της Ν.Δ. επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος που σχηματίζει ήδη ψηφοδέλτιο. Στον Δήμο Αριστοτέλη συζητείται έντονα και δεν είναι κρυφό ότι οι δυο αυτές υποψηφιότητες ανησυχούν τους ανθρώπους τού αντι-μεταλλευτικού κινήματος διότι στα ψηφοδέλτια αναμένεται να υπάρχουν «άνθρωποι της εταιρείας χρυσού», στελέχη, εργαζόμενοι ή ακόμη και στενοί συγγενείς τους «προκειμένου να έχει λόγο η επιχείρηση στο δημοτικό συμβούλιο και να επηρεάζει τις αποφάσεις…»

Το ΚΚΕ από την πλευρά του κατεβάζει δικό του ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον οικονομολόγο Κυριάκο Παρθενιάδη».