ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Κ. ΑΡΝΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ

Επιστολή προς τον Δήμαρχο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αρναίας, διαμαρτυρόμενος για την αντιμετώπιση εκ μέρους του Δήμου των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

«Κύριε Δήμαρχε

Για ακόμη μία φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη κρίθηκε ανίκανη και ακατάλληλη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της δημοτικής κοινότητας Αρναίας.

Μετά από τέσσερις (4) ημέρες ο μισός οικισμός είναι μπλοκαρισμένος από τα χιόνια.

Τα μηχανήματα του Δήμου (JCB και τρακτέρ -αλατιέρες) είναι ακινητοποιημένα στην αποθήκη με εντολή του αντιδημάρχου κ. Κωτάκη.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει τον καθαρισμό της Αρναίας δεν απαντάει στο τηλέφωνο, και αν απαντήσει, λέει ότι δέχεται εντολές μόνο από τον κ. Κωτάκη, που δυστυχώς δεν σηκώνει το τηλέφωνο ή όπως λέει δεν έχει σήμα, με αποτέλεσμα να καθαρίζει ο εργολάβος όταν και όπου θέλει.

Ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός είναι ο αποκλεισμός, μιας οικογένειας, με τρία ανήλικα παιδιά για 36 ολόκληρες ώρες, 500 μέτρα από το κέντρο της Αρναίας.

Από την Παρασκευή το πρωί είχα ενημερωθεί, ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε σοβαρό πρόβλημα λόγο της χιονόπτωσης, το χιόνι ήταν 50 εκατοστά.

Επικοινώνησα με την υπηρεσία του Δήμου, και ενημερώθηκα ο εργολάβος δέχεται εντολές  μόνο από τον κ Κωτάκη, ο οποίος για πολλές ώρες δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Αποτέλεσμα την άλλη μέρα, το Σάββατο, να επικοινωνήσω με τον κ Ψιλιάγκο και να τον ενημερώσω για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν έδωσε ο κ. Ψιλιαγκος την εντολή αλλά κινήθηκε  το JCB. Ο χειριστής του Δήμου που είχε εντολή να μην κινήσει το μηχάνημα του δήμου, το πήρε (χωρίς την άδειά του αντιδημάρχου κ. Κωτάκη) και πήγε και άνοιξε το δρόμο προς την αποκλεισμένη οικογένεια.

Όταν ο αντιδήμαρχος κ. Κωτάκης το έμαθε έγινε έξω φρενών, μίλησε πολύ άσχημα στην προϊσταμένη και στον χειριστή.

Αυτό που ενόχλησε τον κ. Κωτάκη είναι ότι απεγκλωβίστηκε η οικογένεια ή ότι κόπηκαν οι ώρες εργασίας από τον εργολάβο;

Δευτέρα σήμερα το JCB εξακολουθεί να είναι ακινητοποιημένο όπως επίσης και το τρακτέρ αλατιέρα και οι εργολάβοι να κάνουν πάρτι με τα λεφτά των δημοτών.

Κύριε δήμαρχε πραγματικά οι συνεργάτες σας είναι πολύ μικροί για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και εκθέτουν και εσάς και το Δήμο ολόκληρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αρναίας, Γεώργιος Δ. Διαμαντούδης»

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 7/1/2019]