Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Αριστερά ο μη εκλεγμένος Δήμαρχος και δεξιά ο Δήμαρχος-λαγός.

Χρησιμοποιώντας το ραδιοσταθμό «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο λαθραίος δήμαρχος Αριστοτέλη Γ. Ζουμπάς ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα κάνοντας αυτό που ξέρει τόσο καλά: Να ρίχνει λάσπη σε όλους…

Όταν μιλάει ένας δήμαρχος σε ραδιοφωνικό σταθμό περιμένει κανείς να ακούσει τι έχει κάνει για το δήμο, τα επιτεύγματα και τα έργα της δημοτικής αρχής. Από τον δήμαρχο Αριστοτέλη όμως, μην περιμένετε κάτι τέτοιο… Ο κος Ζουμπάς όταν μιλάει ξεχνά την ιδιότητά του ως δήμαρχος (εξ’ άλλου ΠΟΤΕ δεν ήταν δήμαρχος όλων των δημοτών), και μιλάει σαν στέλεχος του «κινήματος» κατά των εξορύξεων.

Αυτή τη φορά το τερμάτισε όμως: Για πρώτη φορά βγαίνει θεσμικός φορέας και καταγγέλλει ευθέως την εταιρεία για «ενορχήστρωση» της δίκης των Σκουριών!!! Κατά λέξη δήλωσε  τα εξής ο κος Ζουμπάς:

«Μέσα από την ακροαματική διαδικασία αναδείχτηκε ο ρόλος των τότε κυβερνώντων, της αστυνομίας που δημιούργησε όλη αυτήν την ιστορία, της τότε δημοτικής αρχής του κ. Πάχτα που είχε καταγγείλει για εγκληματική οργάνωση στον Άρειο Πάγο, της εταιρίας security που φάνηκε μέσα από την διαδικασία ότι φύτεψε τεκμήρια και της Eldorado Gold που σίγουρα ήταν ο ενορχηστρωτής του όλου σκηνικού».

Έτσι ο κος Ζουμπάς δίνει σαφέστατα το στίγμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Σε απόλυτο συντονισμό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ποντάρει στην πόλωση και τον διχασμό για την άγρα ψήφων. Αυτό αποδεικνύεται και από το σχόλιο που έκανε για την υποψηφιότητα Βαλιάνου, ο οποίος ως γνωστόν ανακοίνωσε προ ημερών την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αριστοτέλη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κος Βαλιάνος δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση όσον αφορά τις θέσεις του για την εξόρυξη, αλλά ο Ζουμπάς, θέλοντας να προλάβει καταστάσεις, βγήκε και μίλησε για «σύγκρουση δύο κόσμων»(!!!), για εμπλοκή της εταιρείας, για «διάφορες συναντήσεις, πιέσεις, παροτρύνσεις κλπ που έχουν δει το προηγούμενο διάστημα» και κατέληξαν στην υποψηφιότητα Βαλιάνου.

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε αυθόρμητα… Μη γελιέστε… Ο Ζουμπάς δίνει έδαφος στον συναγωνιστή Τσακνή να χρησιμοποιήσει το παλιό-καλό κόλπο του «Μίχου του λαγού», και να βγαίνει ενωτικός, όπως στον εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας στο Στρατώνι, όπου τα χαμόγελα περίσσευαν…

Ο Ζουμπάς μίλησε και για άλλα. Κάθε λέξη που βγήκε από το στόμα του ήταν δήλωση ενός φανατικού antigold και όχι δημάρχου. Προφανώς και ο ίδιος έχει καταλάβει πως δεν έχει καμία ελπίδα για μια επόμενη θητεία (εκλεγμένος αυτή τη φορά), οπότε αποκαλύπτεται και προετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση.

Δεν μπόρεσε να αποφύγει κλισέ τύπου «αυτό που γίνεται κατανοητό είναι ότι η κοινωνία καλεί την πολιτεία με όλες τις εκφράσεις της, και με τα δικαστήρια και με το ΣτΕ και με την κυβέρνηση, να δώσει ένα τέλος σε αυτά τα σχέδια για τις φαραωνικές εξορύξεις στην Χαλκιδική. Για να μπορέσει ο τόπος να αλλάξει πορεία σε μία πορεία στην οποία τον έχουν οδηγήσει εδώ και 20ετίες, για να πάει σε μία διαφορετική και αειφόρο ανάπτυξη γιατί οι προϋποθέσεις υπάρχουν».

Για όσους δεν κατάλαβαν, τα δικαστήρια και το ΣτΕ είναι καλά όταν βγάζουν θετικές για τους antigold αποφάσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πουλημένοι…

Τέλος μας θύμισε ο Ζουμπάς πως «η άποψη της δημοτικής αρχής ήταν ότι θα έπρεπε να μην γίνει κανενός είδους επέκταση, να συνεχίσει για κάποιο χρόνο στις υπάρχουσες δραστηριότητες αλλά με έλεγχο περιβαλλοντικό σε κάθε σημείο του τι γίνεται. Δυστυχώς αυτό δεν υπάρχει οπότε πραγματικά η κοινωνία έχει δίκιο να λέει να κλείσει μια και δεν μπορεί κανείς να το ελέγξει».

Δεν μας είπε όμως τι γίνεται μετά από αυτό τον «για κάποιοι χρόνο»… Μόνο την μπουρδολογική γενίκευση πως ο τόπος «θα αλλάξει πορεία σε μία πορεία στην οποία τον έχουν οδηγήσει εδώ και 20ετίες, για να πάει σε μία διαφορετική και αειφόρο ανάπτυξη γιατί οι προϋποθέσεις υπάρχουν». Σαν να ακούω την κα Ιγγλέζη να μιλά. Λέτε να βάλει ο Ζουμπάς για βουλευτής;;;

Και δεν μας είπε για ποια κοινωνία μιλά. Για αυτούς που χόρευαν με τις αθωωτικές αποφάσεις στην Ιερισσό; Εμ, τόσοι κατηγορούμενοι… Σε 450 τους ανεβάζουν οι συνήγοροι (!) Από 2-3 συγγενείς να έχει ο καθένας, μαζεύεται ολόκληρο χωριό…

Σοβαρά τώρα, κε Ζουμπά, στις συνεντεύξεις πάτε με σημειώσεις ή αυτοσχεδιάζετε;

Υ.Γ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για το Δήμο maw να ανεβαίνει άρθρο με τη συνέντευξη Ζουμπά στο facebook, στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αριστοτέλη. Τριτοκοσμικές καταστάσεις.