Η ΚΑΔΟΓΛΟΥ, Η ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Πως μια εφημερίδα γίνεται όργανο προπαγάνδας

Η εφημερίδα «Δημοκρατία», πιστή στην πάγια antigold θέση της, έχει βρει εδώ και καιρό ένα κόλπο να γεμίζει σελίδες. Κάνει λέει «έρευνα» και παρουσιάζει περιβαλλοντικά θέματα σχετικά με τις εξορύξεις κάθε είδους… Σήμερα δημοσίευσε το 11ο (!!!) μέρος της «έρευνας», που μετά από τις γεωτρήσεις υδρογονανθράκων ασχολείται με την Χαλκιδική και τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ο ευφάνταστος τίτλος «Χαλκιδική: Τοξικό έγκλημα διαρκείας», που υπογράφουν η Μαρία Παναγιώτου και η Ντίνα Ιωακειμίδου, δεν μπόρεσε όμως να κρύψει την απάτη αυτής τη ς «έρευνας»… Όπως ομολογούν οι ίδιες οι συντάκτριες, η «έρευνα» περιορίστηκε στο να βρουν την Μαρία Καδόγλου (ή ίσως να τις βρήκε η ίδια), τον Ομότιμο και τον Παπαζάχο και να συμπτύξουν σε ένα καταστροφολάγνο άρθρο όλη την καταστροφολογία που ακούμε και διαβάζουμε εδώ και μήνες από κάθε λογής antigold μέσο.

Έτσι, το… tutti-frutti άρθρο έχει απ’ όλα: «Οικονομικά σκάνδαλα» που αναλύει η ειδήμων κα Καδόγλου,  «ανατριχιαστικές συνέπειες της μεθόδου ακαριαίας τήξης», που αναλύει γλαφυρά ο δικός μας Ομότιμος Σαράντης Δημητριάδης και βέβαια παρελθοντολογία και κινδυνολογία για σεισμούς και καταποντισμούς από τον Παπαζάχο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μπουρδολογίας είναι η παράθεση σαν επιχείρημα πως «Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο φως πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που δείχνουν την τραγική κατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή δράσης της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα: πορτοκαλιά νερά, μαύρα νερά, άσπρα νερά, μπαζωμένα ρέματα, δρόμοι καλυμμένοι με ένα παχύ γκρίζο στρώμα τελμάτων εμπλουτισμού». Βέβαια αναφέρονται στην επίθεση που επιχείρησε το «κίνημα» πριν από λίγο καιρό με fake φωτογραφίες και σενάρια «επιστημονικής φωτογραφίας», όπου άλγες ονομάστηκαν μόλυνση και λάσπες της βροχής «τοξικά απόβλητα»!

Οι… «ερευνητές» της Δημοκρατίας φυσικά δεν έχουν πάρει είδηση ούτε την κατάρριψη των επιχειρημάτων Παπαζάχου, από τον ο. καθηγητή Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρου Παυλίδη στο πλαίσιο ημερίδας του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «ενεργά ρήγματα και επιπτώσεις στα τεχνικά έργα», ούτε την αποκάλυψη των fake φωτογραφιών και βίντεο της antigold προπαγάνδας, ούτε τα πραγματικά γεγονότα της μεταβίβασης των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Και μια συμβουλή στις κες Παναγιώτου και Ιωακειμίδου. Όταν βάζετε την ετικέτα «έρευνα» σε κάποιο άρθρο, πρέπει να ψάξετε και τον αντίλογο, τι έχει να πει η άλλη πλευρά… Αλλιώς να δέχεστε κι εσείς την ετικέτα «στρατευμένος δημοσιογράφος», διότι αυτό ακριβώς κάνετε: Στρατευμένη δημοσιογραφία κατά παραγγελία…