ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο κος ΚΥΡΙΤΣΗΣ…

Ο… εργολαβικός δικηγόρος των «διωκόμενων» στις Σκουριές κος Γ. Κυρίτσης προέβη σε δηλώσεις στην… αντικειμενική ΑΥΓΗ σχετικά με την αθώωση των κατηγορουμένων. Μεταξύ των άλλων, είπε και τα εξής:  

«Αποδείχθηκε ότι οι μόνες δράσεις που έχουμε στη ΒΑ Χαλκιδική είναι οι δράσεις της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνον αυτής, ενάντια στο ξεπούλημα της γης και του νερού στους σύγχρονους χρυσοθήρες» (!!!)

Δικηγόρος ο κος Κυρίτσης αλλά βλέπω να χρησιμοποιεί την πολιτική-συριζαϊκή διάλεκτο… Λέτε να τον δούμε πουθενά υποψήφιο;

Και συνεχίζει βάζοντας παρακαταθήκη για την επόμενη δίκη:

«Αναφορικά με την άλλη μεγάλη δίκη με κατηγορούμενους 22 μέλη του κινήματος και ίδιο σχεδόν κατηγορητήριο, τη λεγάμενη υπόθεση «Λάκκος Καρατζά», σχολιάζει ότι «στις 19 Δεκεμβρίου, ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, φτάνουμε στην ολοκλήρωση του δικαστικού «πραξικοπήματος» της τότε εποχής, με το τότε κλίμα, όπου από το ίδιο το βούλευμα αποτυπώνεται με σαφήνεια η φρονηματική δίωξη των κατοίκων της περιοχής».

Αμετροέπεια θα χαρακτήριζα την έκφραση «δικαστικό πραξικόπημα»… Η ουσία είναι πως στις Σκουριές δεν υπήρξαν ένοχοι… Προφανώς δεν θα υπάρξουν ένοχοι και στον Λάκκκο Καρατζά… Να δείτε πως οι μάρτυρες θα έχουν ξεχάσει πρόσωπα και πράγματα…

Και εντάξει, στην μια περίπτωση ήταν νύχτα… Στην άλλη; … Μάλλον επειδή φοράγανε μάσκες…