ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι αγορεύσεις των συνήγορων υπεράσπισης.

Την Παρασκευή αναμένεται η δικαστική απόφαση για την τύχη των 21 κατηγορουμένων για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές μια δίκη που χαρακτηρίστηκε ως η μητέρα των δικών εξαιτίας ενός κατηγορητηρίου που –σύμφωνα με το κίνημα SOS Χαλκιδική και τους συνηγόρους υπεράσπισης– «κατασκευάστηκε για να ενοχοποιήσει τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Χθες δέκατη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που τόνισαν ότι «πρόκειται για μια δικογραφία που δομήθηκε με κλασικές χωροφυλακίστικες πρακτικές και μεθοδεύσεις της αστυνομίας».

Να θυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή του εικάζει ότι στο εργοτάξιο είχαν φυσική παρουσία το επίμαχο βράδυ του εμπρησμού πέντε από τους κατηγορούμενους και γι’ αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για τα αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών της έκρηξης των διακεκριμένων φθορών και για έναν και για το αδίκημα της οπλοχρησίας. Πρότεινε επίσης την απαλλαγή όλων από τα βαρύτατα κακουργήματα της σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας.

[ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ, 27/11/2018]