Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΚΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ…

Ο καλός, ο κακός και ο… άσχετος!

Ακόμα και να μην πραγματοποιηθούν τετραπλές εκλογές τον Μάιο, οι αυτοδιοικητικές έχουν ήδη κλειδώσει και ο προεκλογικός αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει. Αν οι εθνικές εκλογές πάνε για τέλη 2019, τότε η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει αισίως ένα χρόνο!

Μέσα σε αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη πιθανότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεμπλοκάρει την επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική, και οι προοπτικές μιας δικαστικής απαίτησης από την εταιρεία σχετικά με τη ζημία στην οποία υπόκειται λόγω αναίτιων καθυστερήσεων δεν φοβίζουν κανένα στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης αφού σχεδόν σίγουρα αυτό το θέμα θα το αντιμετωπίσει η επόμενη…

Συγχρόνως παρακολουθούμε –μέσω των δηλώσεών τους–, τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, Σταθάκη, Φάμελλο και Δημαρά να παίζουν το έργο «Ο καλός, ο κακός και ο… άσχετος», με αυτή τη σειρά.

Ο κος Σταθάκης εμφανίζεται ως ο πλέον συγκαταβατικός, δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως «θέλει» την επένδυση, αλλά βρε παιδί μου κολλάμε σε τυπικότητες όπως η καθετοποίηση της παραγωγής κι άλλα τέτοια μικροπράγματα… Αλλά η συζήτηση με την εταιρεία καλά κρατεί…

Ο κος Φάμελλος βγαίνει λίγο από πιο… αριστερά, πιο επιθετικός, πιο ένθερμος προστάτης του περιβάλλοντος… Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα και αυτός την καθετοποίηση, αλλά δεν ξεχνά και την απόφαση Σκουρλέτη και την φέρνει στο προσκήνιο με κάθε ευκαιρία.

Όσον αφορά τον κος Δημαρά, αυτός είναι από αλλού… Στην παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος από το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, δήλωσε: «Παραμένω αντίθετος στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Δεν μας ταιριάζει αυτή η πολιτική. Όχι μόνο για οικολογικούς λόγους, αλλά και για μακροοικονομικούς. Καλώ την κυβέρνηση, τον συνάδελφό μου, αν. υπουργό, να αλλάξουμε πολιτική. Καμία άλλη τέτοια σύμβαση»! Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Σταθάκης προσπαθεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εξόρυξη υδρογονανθράκων… Τέλειος συντονισμός, συνεννόηση και «κοινή γλώσσα» από την ηγεσία του ίδιου υπουργείου!!! (Εκτός και αν πρόκειται για μια ακόμη καλοστημένη παράσταση…)

Συμπέρασμα, μην περιμένετε και σπουδαίες εξελίξεις πάνω στο θέμα της επένδυσης… Εκτός και αν γκρεμίσει κανένας φούρνος…