ΆΛΛΑΞΕ ΟΨΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ Ν. ΡΟΔΑ

Με τη συμβολή εθελοντών και του Συλλόγου Γονέων

Άλλαξε η όψη του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρόδων, μετά από προσπάθεια εθελοντών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σοφία Ισαακίδου, γι’ αυτή τη πολύ σημαντική προσπάθεια, χρειάστηκε πολύ εθελοντική δουλειά και συλλογικές ενέργειες για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο αρχιτέκτονας Θωμάς Πολίτης με εθελοντική εργασία επίσης, δημιούργησε τις εξωτερικές πέτρινες βρύσες, καθώς και τα κολωνάκια της περίφραξης. Το μεγαλύτερο κόστος αφορούσε την εξωτερική τοιχοποιία, όπου έγινε αμμοβολή και όλος ο σοβάς των τοίχων αντικαταστάθηκε με πέτρα. Επιπλέον, ο Σύλλογος μερίμνησε για την αγορά εξοπλισμού, όπως φορητό υπολογιστή, φωτοτυπικό μηχάνημα, ρολά κουρτίνες και διαδραστικούς πίνακες.

Στο εσωτερικό του κτιρίου έγινε αλλαγή πλακιδίων στα πατώματα, αλλαγή εσωτερικών κουφωμάτων, βάφτηκαν οι τοίχοι και άλλαξαν τα φωτιστικά. Επιπλέον άλλαξαν το λέβητα πετρελαίου.

Ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σεβαστό ποσό για τις υπόλοιπες εργασίες που αφορούν τον αύλειο χώρο του κτιρίου. Το μεγαλύτερο ποσό εξασφαλίστηκε από το Δήμο Αριστοτέλη, ενώ ο Σύλλογος συγκέντρωνε διαρκώς χρήματα μέσα από τις ετήσιες δράσεις του. «Κάθε χρόνο κάνουμε λαχειoφόρο αγορά, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, εκδίδουμε ημερολόγια, μαζεύουμε λεφτά από τον ετήσιο αποκριάτικο χορό μας, και διοργανώνουμε ανθοέκθεση», τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ελένη Χατζηλίδου.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr, της Κικής Δημαρόγλου, 7/11/2018]